Početna Vijesti Ured gradonačelnika Gradu Popovači dodijeljeno 2.666.550,00kn za reciklažno dvorište
Gradu Popovači dodijeljeno 2.666.550,00kn za reciklažno dvorište
Petak, 01 Prosinac 2017 10:32

opcinaProteklog mjeseca potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., a za Izgradnju reciklažnog dvorišta u Popovači.

Sukladno Ugovoru koji je potpisan između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Popovače Gradu se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 2.666.550,00 kuna.
Projekt Izgradnje reciklažnog dvorišta u Popovači doprinosi povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenu količine otpada koji se odlaže na odlagalište, prije svega opasnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada te posebnih kategorija otpada i time osigurava njegovu odgovarajuću uporabu i zbrinjavanje. Izgradnja reciklažnog dvorišta u Popovači doprinosi i ispunjavanju ciljeva Plana gospodarenja otpadom RH 2017.-2022.
Korisnik bespovratnih sredstava projekta je Grad Popovača, dok će se nakon izgradnje i ishođenja uporabne dozvole upravljanje reciklažnim dvorištem povjeriti trgovačkom društvu Komunalni servisi Popovača d.o.o.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.