Početna Vijesti Ured gradonačelnika Završeni radovi na Vinskom podrumu u Popovači

Najave

Završeni radovi na Vinskom podrumu u Popovači
Četvrtak, 09 Studeni 2017 13:37

vinski podrum 4 mGradonačelnik Josip Mišković danas je sa suradnicima preuzeo izvršene radove uređenja Vinskog podruma u Popovači, a koji se uređivao posljednjih nekoliko mjeseci.

„Ovaj prostor bit će namijenjen prije svega za potrebe naših vinara, odnosno članove Udruge vinogradara i voćara 'Škrlet' iz Popovače. Ideja za Vinski podrum je i potekla od njih, a Grad ju je podržao, iz razloga što područje Popovače, gdje je škrlet autohtona sorta, zaslužuje jedan ovakav prostor. Unutar ovog prostora uređen je i laboratorij u kojem će se moći vršiti ocjenjivanje vina. Prostor je ovo koji će služiti i za razne edukacije, ali i arhiviranje vina svih naših vinara, kako bi kroz godine imali jednu vrijednu kolekciju. Što se tiče financija, uloženo je oko 250.000,00 kuna" – objasnio je gradonačelnik napominjući kako će neki radovi koji su izvršeni trenutno za Vinski podrum, koristiti i za zgradu buduće tržnicu koja će se nalaziti odmah do prostora Vinskog podruma.
Koliko ovaj prostor znači Udruzi vinogradara i voćara 'Škrlet' naglasio je u ime udruge Gabrijel Kovačić ujedno se zahvalivši Gradu Popovači, kao i svim donatorima i sponzorima koji su uređenje ovog prostora omogućili:
„Udruga broji preko 170 članova i naravno da nam je uređenje Vinskog podruma znači mnogo, jer sada imamo mjesto iz kojeg ćemo puno kvalitetnije raditi na unapređenju vinogradarstva na području Grada Popovače. Sada imamo prostor u kojem možemo održavati predavanja, edukacije i u konačnici - prikazati plodove svog rada. Također, unutar ovog prostora uredili smo i laboratorij u kojem će svi naši vinari moći analizirati svoje uzorke vina".

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.