Početna Vijesti Ured gradonačelnika Najava 50. Voloderske jeseni

Najave

Najava 50. Voloderske jeseni
Utorak, 05 Rujan 2017 12:59

press vj 6 mDanas je u prostoru restorana August u Popovači održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program sa svim događanjima ovogodišnje 50. Voloderske jeseni.

S obzirom da Voloderska jesen ove godine obilježava svoj jubilej program je obogaćen dodatnim sadržajima na što je ukazao i predsjednik organizacijskog odbora VJ Zvonimir Kondres:
„Program 50. Voloderskih jeseni započinje već ovog vikenda, odnosno u subotu, 9. rujna likovnom kolonijom 'Voloderski bregi' na kojoj će sudjelovati oko 50-ak slikara iz cijele Hrvatske. Također, u subotu će se održati i vinogradarska učionica na otvorenom na temu 'Autohtona sorta škrlet', u obiteljskoj klijeti vinarije Nenada Zohara. Cijeli dan, odnosno cijela subota bit će zaokružena predstavljanjem publikacije 'Zlatna zdravica Voloderskoj jeseni', nakon koje će se održati vrtna zabava uz nastup Tamburaških sastava. U nedjelju, 10. rujna u jutarnjim satima održava se 17. međunarodna cestovna utrka Kutina-Voloder, Voloderska jesen 2017. – In memoriam Franjo Mihalić, dok su popodnevni sati rezervirani za vatrogasni memorijal Molnar-Dolenčić. Središnji dio programa kreće u četvrtak, 14. rujna svečanim mimohodom dječjeg folklora uz podizanje zastave na pozornici i koncertom Tamburaškog sastava Modri biseri i Mate Bulića, nastavlja se u petak, 15. rujna otvorenjem Vinskog dvora, izložbe Radne terapije NPBP i fotografija 'Konjanički maraton', nastupom dječjih folklornih skupina te prigodnim programom Vinarije Florijanović. Navečer nastupa Maja Šuput i grupa Tim.
Svečano otvorenje 50. Voloderske jeseni uz krunidbu Vinske kraljice i odabir najljepše snehe te nastup folklornih skupina održat će se u subotu, 16. rujna, nakon čega će biti otvorena izložba slika 'Voloderski bregi' i izložba 'Zeleno-plava zipka Hrvatske'. Ceremonijalno će bit i stavljen vol na ražanj, a u večernjim satima nastupit će pobjednik Zlatnog glasa Moslavine te Mladen Grdović i Full Gas. Zadnji dan, nedjelja, 17. rujna započet će sv. misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog, nakon koje će se skinuti vol s ražnja uz tradicionalni prikaz običaja. Još jednom će nastupiti folklorne skupine uz konjanike te radne i svečane zaprege Konjogojske udruge Moslavina, a nakon čega će se predstaviti publikacija 'Zlatna zdravica Voloderskoj jeseni' svim posjetiteljima. Poseban program imaju Udruga kuhara Grada Popovače i Udruga vinogradara i voćara 'Škrlet', nakon kojeg slijedi svečano zatvaranje 50. Voloderske jeseni uz KUD Moslavec te nastup Tamburaških sastava Begini i Modri biseri uz Vatromet".
Konferenciji za novinare prisustvovali su i pomoćnica direktora Turističkog ureda TZSMŽ Ingrid Padjen Đurić, koja je istaknula kako sisačka turistička zajednica i ove godine financijski pomaže održavanje ove tradicionalne manifestacije te zamjenik župana SMŽ Roman Rosavec i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković koji su ovu prigodu iskoristili te pozvali sve Moslavčane i Moslavčanke te sve ostale na 50. Volodersku jesen, a koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde-Grabar Kitarović i župana Sisačko-moslavačkog Ive Žinića.

voloderske jeseni za web 1

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.