vmo-voloder-mČlanovi Vijeća mjesnog odbora Voloder su na sastanku s općinskim načelnikom Josipom Miškovićem raspravljali o projektima realiziranima tijekom prošle te planovima rada za ovu godinu.

Kako je tom prilikom istaknuto, u 2012. godini za javnu rasvjetu izdvojeno je 114.000 kuna, za održavanje Pučkog doma 53.000 kuna a cesta 601.000 kuna. Izrada projektne dokumentacije kanalizacijske mreže u Ulici sv. Barbare stajala je oko 70.000 kuna, a isplaćena su i sva proračunom planirana sredstva za djelovanje mjesnim udrugama odnosno za organizaciju Voloderske jeseni. Nastavljaju se raditi projekti kanalizacije u Moslavačkoj i Vezmarovoj ulici te izgradnja pješačke staze u Zagrebačkoj ulici zajedno sa fekalnom i oborinskom kanalizacijom. „Radi se o zajedničkom projektu s Hrvatskim vodama vrijednom 1,1 milijun kuna koji je nominiran i prema Ministarstvu regionalnog razvoja te Županiji. Budući je u Hrvatskim vodama još uvijek na snazi koncepcijsko rješenje kanalizacije na nivou RH što, kako se pokazalo, tehnički nije kvalitetno rješenje, uradit će se izmjena da bi se što ranije krenulo sa radovima. Također je planirana precrpna stanica za Kochovu ulicu kao i zacjevljenje središta naselja uz proširenje pješačkih staza"- napomenuo je načelnik.

vmo-voloder2

vmo-voloder1

Kada je riječ o asfaltiranju ulica, kao prioriteti su izdvojeni desni odvojak Kolodvorske te Ulice Raskrižje i Frankovka, a programom proširenja javne rasvjete obuhvaćene su ulice Leščak, Raskrižje i Moslavca.

Predsjednik KUD-a Moslavec Josip Štrok izvijestio je sudionike ovog sastanka o programu obilježavanja 100. obljetnice društva upozorivši na potrebu uređenja pozornice Pučkog doma. Raspravljajući o organizaciji ovogodišnje manifestacije Voloderska jesen, predsjednik VMO Željko Pačarek iznio je prijedlog Udruge Voloderska jesen da se ona održi 13., 14. i 15. rujna. Također je razmatrana mogućnost preuređenja objekta stare škole u Dom branitelja te, zajedničkom inicijativom Općine, braniteljskih i ostalih voloderskih udruga, nominacija ovog projekta prema resornom ministarstvu i EU fondovima.