ugovori-kanalizacije-mMoslavina d.o.o. kao nositelj projekata i investitor potpisala je Ugovore sa izvođačima radova za izgradnju 13 km novih kanalizacija na području Grada Kutina i Općine Popovača ukupne vrijednosti 13,5 mln kn bez PDV-a.

Hrvatske vode projekte sufinanciraju sa 90 posto, a jedinice lokalne samouprave 10 posto. Kako je naglasio direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak, primjer je to dobre suradnje i zajedničkog rada na ostvarenju projekata za unapređenje kvalitete življenja i dobrobiti svih građana te povećanja gospodarskog potencijala Grada i Općina na distributivnom području Moslavine d.o.o. „Potpisom Ugovora za 9 kanalizacijskih cjevovoda na našem distributivnom području Moslavina d.o.o. kao tvrtka dokazuje da ispunjavamo zadaću naših vlasnika, odnosno jedinica lokalne samouprave. Pripremili smo sve projekte na vrijeme i s pravom ih nominiramo kod svih institucija. Nastavit ćemo i dalje nominirati sve projekte u Hrvatske vode i očekujemo da ti projekti budu prihvaćeni jer oni su doista potrebni na našem distributivnom području"- napomenuo je Šepak.

ugovori-kanalizacije-3

ugovori-kanalizacije-2

Kada je riječ o području Općine Popovača, u Zagrebačkoj ulici u Voloderu te u tri ulice u Popovači bit će izgrađeno ukupno 5,8 km nove kanalizacije vrijednosti 6,7 milijuna kuna bez PDV-a. Zahvalu na suradnji u ostvarenju ovog projekta te zadovoljstvo početkom radova, u ime Općine Popovača izrazio je zamjenik načelnika Dragan Šarčević. „Očekujemo da će se na novoizgrađenu infrastrukturu priključiti 300-tinjak domaćinstava. To će zasigurno značajno poboljšati uvjete života u ovim dijelovima Općine i predstavlja veliki uspjeh zajedničkog rada našeg komunalnog poduzeća i naših ustanova"- istaknuo je Šarčević na potpisivanju Ugovora.

ugovori-kanalizacije-4

Radovi na gradnji novih kanalizacija u Popovači i Kutini započet će idućeg tjedna. Do kraja ove godine, kako je najavljeno, bit će iskorišteno 5,5 mln kn bez PDV-a. Očekuje se kako će svi projekti gradnje novih kanalizacija biti završeni sredinom iduće godine.

 

GRADNJA NOVE KANALIZACIJE

OPĆINA POPOVAČA:
Popovača, Mikulanica – 1870 m/90 priključaka/ 1,4 mln kn
Popovača, Ulica Bana Jelačića - 800 m/ 70 prikjučaka/ 0,65 mln kn
Popovača, spojna cesta Kolodvorska- Sisačka ulica – 380 m/ 20 priključaka/ 0,32 mln kn
Voloder, Zagrebačka ul. – 2800 m i kolektor/ 120 priključaka/ 4,3 mln kn
(cijene su bez PDV)