sastanak-vj-mOvogodišnja manifestacija Voloderska jesen održat će se 07., 08. i 09. rujna- definirano je na sastanku predstavnika Udruge Voloderska jesen, Općine Popovača i Sisačko- moslavačke županije.

Bogat program 45. Voloderske jeseni obuhvatit će niz kulturnih, zabavnih, sportskih i edukativnih sadržaja, a Organizacijski odbor za posjetitelje planira pripremiti i nekoliko novih među kojima se posebno ističe biciklijada 'Biciklom u berbu' kao dio berbene povorke u okviru svečanog subotnjeg otvorenja manifestacije. Iznimno atraktivne za posjetitelje će zasigurno biti i kreativne radionice Muzeja Moslavine te radionica izrade Hvarske čipke, otvaranje privatne etno sobe jedne voloderske obitelji kao i auto revija. Kao i proteklih godina značajan dio pripremnih aktivnosti za Volodersku jesen odnosi se na uređenje prostora održavanja manifestacije, pa će tako uoči ovogodišnje priredbe u novom ruhu osvanuti vinski podrum, među mještanima znan kao ljetna bašta koja je tradicionalno određena za degustacije vina.
Pored samog središnjeg programa, u sklopu Voloderske jeseni će se 01. rujna održati jubilarna, 20. po redu likovna kolonija, a 24. i 25. kolovoza noćni malonogometni turnir kojeg organizira mjesna Udruga mladih 'Vitis'. Kada je riječ o glazbenim sadržajima posjetitelje ove godine očekuju koncerti Teške industrije u petak, Crvene jabuke u subotu te Najboljih hrvatskih tamburaša u nedjelju.