skupstina_tz_mTuristička zajednica Općine Popovača održala je jučer godišnju skupštinu. Kako je izvijestio suradnik Zdenko Cvetko, obzirom da su ostvareni planirani prihodi Zajednice u prošloj godini, u potpunosti su realizirane i sve predviđene aktivnosti.

"TZ je sudjelovala u pripremi svih manifestacija na području Općine i financijski ih podržala. Nastavljena je kvalitetna suradnja s mjesnim KUD-ovima, vinogradarima i vinarima, Udrugom mladih i ostalim subjektima koji aktivno participiraju u turističkoj djelatnosti. Prihodi od članarine i boravišne pristojbe bili su u okviru planiranih za 2011. te godina završava pozitivno s ostatkom prihoda u iznosu od oko 4.000 kuna"- napomenuo je Cvetko.

skupstina_tz_1

Općinski načelnik i predsjednik Turističke zajednice Josip Mišković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je protekle godine pokrenuto i nekoliko novih iznimno uspješnih projekata kao što je "Večer škrleta". "Ta će se manifestacija ove godine održati u sklopu programa posvećenog Danu Općine. Snažniji poticaj razvoju turističke infrastrukture na ovom području očekujemo kroz ostvarenje sredstava iz europskih odnosno domaćih fondova budući su stvorene pretpostavke za aplikaciju brojnih projekata za koje već imamo ishođenu i dokumentaciju"- rekao je Mišković te ovom prilikom naglasio da je poduzeto niz aktivnosti vezanih za skorašnje formiranje Turističkog ureda.skupstina_tz_2
Usvojenim Planom rada za ovu godinu predviđa se nastavak aktivnosti promocije turističke ponude Općine Popovača samostalno i putem udruženog oglašavanja u medijima. Kako je također istaknuto, još će se snažnije poticati organizacija kulturnih, športskih i drugih priredbi te sudjelovanja na sajmovima i izložbama. U okviru ove skupštine raspravljano je i o potrebi izrade turističke karte Općine Popovača odnosno prigodne brošure ovog područja.