12-vijece-za-komunalnu-prevenciju-mNa jučerašnjoj sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju krminaliteta, stanje sigurnosti na području Općine Popovača ocijenjeno je zadovoljavajućim.

Predstavnik kutinske Policijske postaje Ivica Vuksan konstatirao je da su od početka godine evidentirana 22 kaznena djela, od čega se njih 11 odnosi na teške krađe među kojima su i dalje najzastupljenije provale u vikendice. Istovremeno se, napomenuo je Vuksan, bilježi pad prekršajne problematike.
Kada je riječ o sigurnosti cestovnog prometa, Dalibor Batković iz Postaje prometne policije izvijestio je kako je od 1. siječnja do 18. ožujka na ovom području zabilježeno14 prometnih nesreća. "U odnosu na isti period prošle godine, ukupan broj nesreća manji je za dvije. Kao najčešći uzrok i dalje se ističe neprilagođena brzina"- napomenuo je Batković.
Prema riječima predstavnika općinske Turističke zajednice Zdenka Cvetka, tijekom odvijanja prigodnih blagdanskih programa nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a kako je istaknuo predsjednik općinske Zajednice športskih udruga Željko Kasik, ni u tom segmentu nije bilo ekscesa.12-vijece-za-komunalnu-prevenciju2
"u proteklom razdoblju Kaznionica u Lipovici bilježi 500 izlazaka zatvorenika tijekom kojih nije bilo niti jedne incidentne situacije"- rekao je pomoćnik načelnika Odjela osiguranja Kaznionice u Lipovici Željko Jurić dodajući kako je u tijeku sklapanje ugovora za zapošljavanje zatvorenika kod vanjskog poslodavca na ovom području. Stanje sigurnosti zadovoljavajućim je ocijenjeno i u Neuropsihijatrijskoj bolnici 'Dr. Ivan Barbot'. Kako je naglasio predstavnik Ustanove Franjo Martinović, sigurnost Bolnice značajno će se dodatno unaprijediti najavljenom realizacijom projekta izgradnje Zavoda za forenziku.
"Posebno veseli najava početka izgradnje nove osnovne škole ovdje u Popovači"- istaknuo je na 12. sjednici Vijeća Stanislav Kos, ravnatelj OŠ Popovača gdje su se, kako je naglasio, u proteklom periodu dogodili samo manji ekscesi. Raspravljajući o devastacijama oko škole u Voloderu, iz kutinske policije izražen je prijedlog da se, pored snažnijeg osvjetljenja, na ovom objektu postavi i videonadzor.