Početna Vijesti Ured gradonačelnika U tijeku uređenje Jelengrada
U tijeku uređenje Jelengrada
Četvrtak, 06 Listopad 2011 14:54

jelengrad-mOpćinski načelnik Josip Mišković i tajnica Povijesne udruge 'Moslavina' Stela Kos obišli su Jelengrad u cilju razmatranja mogućnosti za intenzivnije uređenje tog prostora.

U ime Povijesne udruge 'Moslavina' koja od 2003. godine brine o čišćenju i održavanju Jelengrada, Kos je ovom prilikom upozorila načelnika i predstavnika Hrvatskih šuma na potrebu uklanjanja nekoliko stabala kako bi se zaštitile zidine i prostor učinio pristupačnijim obzirom da se uskoro očekuje izrada snimke stanja objekta upotrebom metode trodimenzionalnog laserskog skeniranja. Time će se, kako je zaključeno, otkriti nove spoznaje o ostacima utvrđenog grada Jelengrada i stvoriti daljnje pretpostavke za arheološka istraživanja, konzervaciju i uvrštanje ove baštine u turističku ponudu Moslavine.jelengrad1

jelengrad2

 

 

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.