Početna Vijesti Ured gradonačelnika Od rujna otvaranje malog trijema svake subote

Najave
Od rujna otvaranje malog trijema svake subote
Srijeda, 13 Srpanj 2011 10:27

sastanak-donacelnici-moslavacki-krug-mNa jučerašnjem sastanku zamjenika općinskog načelnika Kristine Ričković Rusan i Dragana Šarčevića s tajnicom Likovnog društva „Moslavački krug" razmatrane su mogućnosti snažnije iskorištenosti Tradicijske okućnice u središtu Popovače.

Kako je dogovoreno, od rujna će se za građane mali trijem otvarati svake subote. „Postoje mnoge ideje kroz čiju bi se realizaciju stvorili uvjeti da ovaj projekt zaživi u punom smislu riječi. U okviru tradicijske okućnice je pored velikog i malog trjema zamišljen niz drugih sadržaja karakterističnih za jedno seosko dvorište, a čime bi se posjetiteljima ponudila jedna potpuna priča. Nama kao udruzi cilj je taj prostor što više otvoriti prema javnosti, unaprijediti suradnju s drugim udrugama kao i sa vrtićem odnosno školom kako bi kulturnu baštinu i likovno stvaralaštvo približili i našim najmlađim sugrađanima"- kazala je tajnica „Moslavačkog kruga" Marija Pukec Žigić. Zamjenici općinskog načelnika naglasili su kako bi Tradicijska okućnica trebala biti i mjesto održavanja različitih kulturnih programa, književnih susreta i kreativnih radionica. Tajnica Udruge upozorila je ovom prilikom i na potrebu da se tijekom zimskog perioda adekvatno zaštiti drvena građa za veliki trijem.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.