sastanak-vj-smz-mU sjedištu Sisačko- moslavačke županije jučer je održan sastanak na temu organizacije ovogodišnje Voloderske jeseni.

Predstavnici Općine Popovača i voloderskih udruga uključenih u organizaciju manifestacije upoznali su sudionike sastanka s idejom da se Voloderska jesen od ove godine pa ubuduće uvijek održava drugi vikend u mjesecu rujnu. Načelnik Josip Mišković istaknuo je da je Općina i ove godine za manifestaciju osigurala ukupno 70.000 kuna proračunskih sredstava, predloživši ovom prilikom da domaćin okruglog stola bude jedan od većih vinara s ovog područja.

sastanak-vj-smz-2

U ime udruge Voloderska jesen Danijel Sučija predstavio je kostur predviđenog programa 44. Voloderske jeseni, a kako je dogovoreno, nositelj organizacije bit će Turistička zajednica Općine Popovača. U Organizacijski odbor imenovat će se predstavnici Općine, Županije, općinske i županijske Turističke zajednice te voloderskih udruga odnosno tamošnjeg Vijeća mjesnog odbora. Direktor Turističkog ureda SMŽ Ivor Stanivuković predložio je da se svečanost otvorenja radi oblikovanja što kvalitetnije promidžbe održi kod Voloderske kleti, a s čime su se složili svi sudionici jučerašnjeg sastanka. Županija je, kako je naglasio pročelnik UO za poduzetništvo i turizam SMŽ Marijan Belošević, i dalje otvorena za angažiranje starih zanata koji će se predstavljati u prostoru parka kod crkve.

sastanak-vj-smz-1