Početna Vijesti Ured gradonačelnika Načelnik održao sastanak s Mjesnim odborom Gornja Jelenska

Najave
Načelnik održao sastanak s Mjesnim odborom Gornja Jelenska
Srijeda, 18 Svibanj 2011 22:08

sastanak-mo-g-jelenska-mNa sastanku kojeg je općinski načelnik Josip Mišković jučer održao s članovima Mjesnog odbora Gornja Jelenska ponovno je razmatrana problematika vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađen tamošnji Pučki dom.

Podsjećamo, gornjojelenski pučki dom izgrađen je 1935. godine na zemljištu kojeg je darovala crkva. U spomenici škole iz 1936./1937. godine stoji kako je u izgradnji Pučkog doma Zemljišna zajednica sudjelovala sa 60 posto, vatrogasci sa 30 posto, a crkva sa 10 posto. RKT župa sv. Ivana Krstitelja iz Gornje Jelenske je 30. lipnja 1997. zatražila povrat oduzete imovine, a nakon devet godina, u kolovozu 2006., taj je zahtjev odbijen nakon čega je župa uložila žalbu i ovaj je postupak još u tijeku. „Za realizaciju priključaka Pučkog doma na vodovodnu i plinsku mrežu prethodno je potrebno provesti parcelizaciju zemljišta i legalizaciju objekta, a to nije moguće riješiti bez suglasnosti župnika. Potpisom suglasnosti se ništa ne bi mijenjalo u odnosu na ranije, dakle crkva bi i dalje bila vlasnik zemljišta"- podsjetio je načelnik te se ovom prilikom obvezao da će zatražiti daljnje savjetovanje s pravnikom kako bi se problem što skorije riješio.
U nastavku sastanka članovi gornjojelenskog Mjesnog odbora predvođeni predsjednikom Marijanom Belančićem upoznali su načelnika s problemom vezanim za kanalizaciju. „Od '80.-ih godina u Gornjoj Jelenskoj postoji dio kanalizacijske mreže koji je sagrađen od Pučkog doma do škole. Septička jama kao dio te kanalizacije nalazi se na privatnom zemljištu i stvara sve veće probleme vlasniku"- obrazložio je Belančić. Načelnik je kazao da će se ovih dana obići teren kako bi se utvrdile mogućnosti rješavanja ovog problema, kao i divljih deponija na koje su jučer također upozorili članovi ovog Mjesnog odbora.

 

 

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.