Početna Vijesti Ured gradonačelnika Po trinaesti put održan prijem svećenika
Po trinaesti put održan prijem svećenika
Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018 14:41

prijem svećenika 3 mVeć tradicionalno, trinaestu godinu za redom održan je prijem svećenika s popovačkog područja.

Uz biskupa sisačkog, prijemu koji organizira Ured gradonačelnika Grada Popovače, prisustvovali su još i župnici iz Popovače, Volodera, Velike Ludine, kao i dekan iz Repušnice. Svi oni zajedno su istaknuli vrlo dobru i ugodnu suradnju civilne i crkvene vlasti, a gradonačelnik Mišković je napomenuo kako je protekle godine, uz redovnu potporu za djelatnosti župa, u sakralne objekte uloženo preko 150.000,00 kuna.
„Obnovili smo fasadu crkve u Gornjoj Jelenskoj, sudjelovali u uređenju kapelice u Donjoj Gračenici koja će ove godine slaviti 300. obljetnicu, zatim smo uložili u orgulje u crkvi u Popovači te smo pomogli oko obnove stolarije na crkvi u Osekovu" – istaknuo je Mišković.
Ulaganja će se nastaviti i 2018. godini, a prvenstveno se planira završiti obnova kapelice sv. Fabijana i Sebastijana u Donjoj Gračenici te obnova kapelice u Moslavačkoj Slatini.
Statistika rođenih, umrlih i vjenčanih po župama za proteklu godinu je, s obzirom na trend iseljavanja koji trenutno vlada, poprilično zadovoljavajući.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.