Početna Vijesti Ured gradonačelnika Blagdanska čestitka gradonačelnika Josipa Miškovića

Najave

Blagdanska čestitka gradonačelnika Josipa Miškovića
Petak, 22 Prosinac 2017 11:21

gradonacelnik mGradonačelnik Josip Mišković u povodu nadolazećih blagdana građanima upućuje čestitku sljedećeg sadržaja:


"Poštovane građanke i građani!
U ovoj izbornoj godini glavnina aktivnosti Ureda gradonačelnika bila je usmjerena na nastavak već započetih te pokretanje novih razvojnih projekata od općeg interesa za Grad Popovaču i njegove stanovnike.Prije svega to se odnosi na završetak izgradnje nove osnovne škole sa sportskom dvoranom u Popovači. Svakodnevno ulažemo značajne napore u pronalaženje rješenja problematike odlaska u stečaj glavnog izvođača Gradnje d.o.o. i nepodmirenih obveza prema podizvođačima.
Realizirano je i niz ostalih infrastrukturnih projekata među kojima se posebno ističu rekonstrukcija pješačke staze u Sisačkoj ulici u Popovači, završetak projekta izgradnje sanitarno- fekalne kanalizacije, odnosno 8. faze radova na oborinskoj kanalizaciji i pješačko- biciklističkoj stazi u Zagrebačkoj ulici u Voloderu, sanacija zgrade buduće tržnice u Kutinskoj ulici, 3. faza izgradnje pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj, uređenje Vatrogasnog spremišta u Podbrđu, uređenje Vinskog podruma u Popovači, izgradnja parkirališta na mjesnom groblju Gornja Jelenska, izgradnja 1. i 2. faze vodovodne mreže u Ulici Ribnjača i Moslavačka Slatina, asfaltiranje preko pet kilometara nerazvrstanih cesta te osam kilometara županijskih cesta. Nastavljena su i ulaganja na obnovi sakralnih objekata - restauracija i obnova fasade na crkvi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj te 300 - godišnjoj kapeli sv. Fabijana i Sebastijana u Donjoj Gračenici, a nisu izostala niti ulaganja u obrazovne objekte, poput zamjene stolarije i krovišta na zgradi OŠ Popovača. Izvršeni su tako radovi na preuređenju unutarnjeg prostora Područne škole Donja Gračenica čime su stečeni uvjeti za jednosmjenski rad u ovoj ustanovi. Ured gradonačelnika nastavio je, samostalno i uz pomoć konzultantskih tvrtki, provoditi intenzivne aktivnosti na izradi i prijavi brojnih projekata za financiranje iz domaćih i stranih fondova- projekt Dogradnje Dječjeg vrtića u Popovači, Tradicijska okućnica u Popovači, Unaprjeđenje komunalne infrastrukture kroz izgradnju mosta preko Jelenske (faza II. projekta Izgradnja prometnice Kolodvorska – Sisačka), Rekonstrukcija raskrižja Sisačke ulice i ulice Trga grofova Erdödyja u Popovači, Rekonstrukcija prometnice Potok – Okoli, Rekonstrukcija Dječjeg vrtića u Voloderu, Uređenje Trga I u Popovači, Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja za start-upove i implementaciju novih tehnologija na području Popovače i Viteza, Izgradnja tržnice u Popovači, Izgradnja tribina Nogometnog kluba Moslavac u Popovači, Izgradnja sportskog centra Moslavac, Izgradnja Sportskog parka Voloder, Izgradnja pješačko - biciklističke staze Stružec, Izgradnja kanalizacije Polakova – Vukotinovićeva, Izgradnja vodovoda Mramorska ulica, Odorizacijsko – plinska stanica Potok. Osim prijavljenih projekata, s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan je Ugovor o financiranju projekta Modernizacije prometnice i pješačke staze u ulici Hrvatskih branitelja u iznosu od 500.000 kuna te Ugovor s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje Izgradnje reciklažnog dvorišta u iznosu od 2.666.550,00 kuna. Projekt izgradnje posjetiteljskog centra "Crna Roda" na ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Osekovu bit će iz fondova EU financiran bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 12.826.999,00 kuna.
Kada je riječ o mjerama i potporama iz područja socijalne politike, i ove godine donesli smo Odluku o subvenciji prijevoza, prehrane te smještaja učenika u domovima, kao i Odluku o dodjeli ukupno 57 stipendija te nagrađivanju nadarenih učenika. U okviru svakodnevnog rada, u neposrednom sam kontaktu s građanima osiguravajući im pomoć u rješavanju njihovih potreba, a imenovao sam i nekoliko odbora i povjerenstava kao savjetodavnih tijela među kojima se najčešće sastaje Socijalno vijeće, a budući je iznimno velik broj zahtjeva građana u potrebi za jednokratne i ostale oblike pomoći.
U pogledu unaprjeđenja zdravstvenog standarda na području Grada, u suradnji sa Županijskim Zavodom za javno zdravstvo i Neuropsihijatrijskom bolnicom Dr. Ivan Barbot inicirali smo kupnju uređaja za praćenje koncentracije peludi alergogenih biljaka na području Grada Popovače. S Neuropsihijatrijskom bolnicom Dr. Ivan Barbot potpisan je i Sporazum o financiranju neugovorenog zdravstvenog standarda Medicinsko-biokemijskog laboratorija ove ustanove.
Kontinuirano komuniciramo s Vijećima mjesnih odbora te pratimo sve gospodarske aktivnosti na ovom području, kao i društvena događanja koja organiziraju udruge, ustanove te Turistička zajednica Grada Popovače.
Rezimirajući naš rad u 2017. godini, zahvaljujem na suradnji svima koji su kroz svoj angažman dali doprinos kvalitetnom i odgovornom izvršavanju povjerenih nam zadaća.
A u očekivanju Božića i Nove 2018. godine, u ime svojih dogradonačelnika i suradnika i u svoje osobno ime svim građankama i građanima Grada Popovače želim obilje mira, zdravlja, razumijevanja i uspjeha!"

Gradonačelnik
Josip Mišković

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.