11-ultramaraton-zg-vu-mU Popovači su jučer srdačno dočekani sudionici 11. Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar pod nazivom ˝Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata".

Na jučerašnju drugu, 72 kilometra dugu dionicu od Ivanić- Grda do Novske startalo je 16 trkača, nositelja ultramaratona, među kojima tri žene, također nositeljice ultramaratona. Kao i proteklih godina, okrepna stanica pripremljena je u kružnom toku u središtu Popovače, a u ime Općine ultramaratonce i članove njihove logističke pratnje pozdravio je načelnik Josip Mišković.

11-ultramaraton-zg-vu-5

11-ultramaraton-zg-vu-4

11-ultramaraton-zg-vu-1
Ciljem u Novskoj prvi je prošao slovenski trkač Boris Ivanovič, s vremenom 5.53.19, a slijedila ga je Martina Bezek zaostavši za prvoplasiranim nepunih sat vremena.
Memorijalni ultramaraton organizira se već 11. godinu zaredom u znak sjećanja na dragovoljce HOS-a, kao i na sve ostale bojovnike Domovinskog rata koji su u periodu od 16.- 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske. Organizatori ultramaratona, inače jedne od najzahtijevnijih atletskih utrka u Europi duge 344 kilometra, na sinoćnjoj su večeri održanoj u Novskoj zahvalili trkačima i svim ostalim subjektima uz čiju je pomoć moguća realizacija utrke. Zahvalnica je za kontinuiranu podršku projektu uručena i Općini Popovača, a preuzeo ju je zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević.11-ultramaraton-zg-vu-2

11-ultramaraton-zg-vu-3

_11_ultramaraton_ig_novska_177