semaforizacijakutinskasisacka-mRadovi na semaforizaciji raskrižja Kutinske i Sisačke ulice u Popovači teku prema planiranoj dinamici.

Općinski načelnik Josip Mišković ističe kako su nakon prestanka rada zimske službe intenzivirani radovi prije svega na cestama. „Semaforizacija ovog raskrižja je projekt čiju smo realizaciju započeli prošle godine kada je ishođena projektna dokumentacija. Izvedbu projekta zajednički provode Općina Popovača i Županijske ceste Sisačko- moslavačke županije. Obzirom da je riječ o najfrekventnijem raskrižju na području Općine na kojem se bilježi znatan broj prometnih nesreća, nije potrebno posebno naglašavati njegov značaj u pogledu unaprjeđenja sigurnosti u prometu. Ugovoreni rok za završetak semaforizacije jest 1.svibnja"- napominje Mišković.semaforizacijakutinskasisacka1

semaforizacijakutinskasisacka2
Stvaranjem povoljnih vremenskih uvjeta, dodaje načelnik, nastavljena je i izgradnja kanalizacije Popovača- Potok koja je započeta prošle godine kada je izvedeno oko 80 posto radova. „Ove godine očekujemo završetak i ovog projekta. Uskoro kreću i radovi na izgradnji vodovodne i plinske mreže u Paklenici te Novom brdu u Gornjoj Jelenskoj . Govoreći o kapitalnim investicijama na području Općine, svakako treba naglasiti da je ovih dana raspisan natječaj za rekonstrukciju trga ispred Doma kulture u Popovači. Nadamo se i skorom stjecanju uvjeta za raspisivanje natječaja za izgradnju nove osnovne škole i športske dvorane. U tom okviru raspisivat će se i natječaj za spojnu cestu sa Kolodvorskom ulicom odnosno ostalu infrastrukturu potrebnu za školu"- zaključuje načelnik Mišković.