eko-etno-subota2011-mOpćina Popovača uspješno se predstavila na međunarodnom sajmu Eko Etno Hrvatska Europa Tour koji je u zagrebačkom Green Gold centru održan od 26. do 30. listopada.

 

Izložbeni prostor Općine Popovača čiji su izlagači na Sajmu nastupili zajedno sa onima iz Grada Kutine i Općine Martinska Ves, prošle su subote posjetili i općinski načelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Dragan Šarčević te predstavnik općinske Turističke zajednice Zdenko Cvetko. Prepoznatljivost popovačkog područja svojim su nastupom i tradicijskim ruhom obogatili i članovi Kulturno- umjetničkog društva 'Stjepan Šajnović' iz Osekova.

eehet-3

Podsjećamo s područja Općine Popovača na devetom po redu Međunarodnom Eko Etno sajmu predstavili su se Vinarija Florijanović, Seoski turizam Bistrički, Radionica 'Narodno tkivo i vezivo', Angelina Design, Pralinerija i čokolaterija 'Medina kućica' te vlasnica Etno zbirke Ankica Kemfelja. I s ovogodišnjeg Sajma domaći su se izlagači vratili sa odličnim dojmovima, a takve su utiske izrazili i posjetitelji njihova prostora. „Zajednički izložbeni prostor Općine Popovača, Grada Kutine i Općine Martinska Ves bio je iznimno posjećen što potvrđuje da smo svoj kraj i njegove vrijednosti predstavili na vrlo kvalitetan način“- rekao je općinski načelnik Josip Mišković izrazivši uvjerenje kako će ulaganje Općine u ovakav oblik promidžbe zasigurno dati doprinos ruralnom razvoju ovog područja.eehet2011-2