kongres-dijabeticara-mU sklopu programa 10. Kongresa osoba sa šećernom bolešću Hrvatske prošlog vikenda u šibenskom hotelskom naselju Solaris održano je i predstavljanje Općine Popovača.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa kojeg organizira Hrvatski savez dijabetičkih udruga, bila je Koordinacija dijabetičkih udruga Slavonije, Baranje i Moslavine, unutar koje djeluje i Udruga dijabetičara Općine Popovača. Kongres na temu prehrane kao jednog od tri glavna čimbenika za nastanak dijabetesa, okupio je više stotina sudionika.

kongres-dijabeticara1

kongres-dijabeticara2

kongres-dijabeticara3
Na dan službenog otvorenja Kongresa održana je prezentacija moslavačkih vina doniranih od strane članova Udruge vinogradara i voćara „Škrlet", kao i vrlo zapažen nastup gornjojelenskog KUD-a 'Jelenčanka' uz pratnju Orkestra za Vincekovo i Martinje. Predsjednik Udruge dijabetičara Općine Popovača Vlado Tušek izrazio je iznimno zadovoljstvo organizacijom ovog programa. "Naša Koordinacija dokazala se kao odličan domaćin, a velik doprinos tomu dala je i naša udruga. Trodnevni susret kroz ukupno devet blokova predavanja i radionica pružio je dijabetičarima stjecanje novih znanja i sposobnosti nadzora ove bolesti koji su, uz medicinski tretman, važni za aktivan i kvalitetan život"- rekao je predsjednik udruge dijabetičara Općine Popovača Vlado Tušek te zahvalio na suradnji Općini, gornjojelenskom KUD-u te Udruzi 'Škrlet'.

kongres-dijabeticara4

kongres-dijabeticara5
Sudionike 10. Kongresa osoba sa šećernom bolešću Hrvatske, 7. sportskih igara odnosno 4. susreta mladih dijabetičara, u Solarisu je pozdravio načelnik Općine Popovača Josip Mišković, koji je ovo predstavljanje ocijenio vrlo uspješnim.

 

(Foto: www.gornja-jelenska.net)