sastanak-voloder-mOpćinski načelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Dragan Šarčević sastali su se s predstavnicima Mjesnog odbora Voloder i lokalnih udruga u cilju razmatranja dinamike realizacije radova u tom naselju.

Predsjednik MO Voloder Željko Pačarek upozorio je načelnika, između ostalog, na pojavu novih klizišta, problem devastacije objekata u centru sela kao i na Željezničkoj stanici, potrebu adekvatnijeg održavanja kanala odnosno proširenja javne rasvjete u nekoliko ulica.
„Plan rada kojeg je Mjesni odbor dostavio prilično je ambiciozan. U prva tri mjeseca proračun se puni od 12 do 13 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine to iznosilo 20 posto, no nadamo se da će se u drugoj polovici godine više realizirati"- naglasio je Mišković dodajući kako se ovih dana očekuje uporabna dozvola za kanalizaciju u Donjem Krivaju, vrlo zahtjevnu investiciju vrijednu oko 4 milijuna kuna, a nakon koje kreće presvlačenje te ulice. Pored toga, istaknuo je, išlo se i u projektiranje kanalizacijske mreže u Vezmarovoj, Ulici sv. Barbare te dijelu Zagrebačke, a kako bi imali što više dovršene dokumentacije za aplikaciju za fondove EU. „Izgradnja pješačke staze u Zagrebačkoj ulici realizirat će se kroz nekoliko faza. Kada je riječ o vodovodnoj mreži, veći dio Volodera njome je pokriven. Problem slabog tlaka koji se bilježi u pojedinim ulicama morat će se riješiti prepumpnim stanicama, a za koje je potrebna građevinska dozvola"- rekao je načelnik. Kako je najavio, u Pučkom domu ove se godine neće postavljati klima, ali će se uoči Voloderske jeseni obnoviti fasada na stražnjem dijelu objekta.

sastanak-voloder-1
U okviru ovog sastanka raspravljano je i o mogućnostima iskorištavanja prostorija stare škole kraj Pučkog doma u Voloderu za čiji je otkup Općina nedavno izdvojila 260.000 kuna. „U tom smjeru kontaktirali smo projektanta da osmisli idejno rješenje. Već su se javile određene ideje o preseljenju u ovaj objekt sjedišta Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, otvaranju ureda Vatrogasne zajednice kao i Turističke zajednice, dok bi se braniteljske udruge smjestile u donji dio zgrade"- istaknuo je Mišković. Govoreći o uređenju igrališta kod škole u Voloderu, načelnik je najavio kako će tijekom uskršnjih praznika Lonja- Strug izvršiti radove pripreme terena, a asfaltiranje istog planira se u ljetu.
Organizatori Voloderske jeseni ovom su prilikom upoznali načelnika i njegova zamjenika o svojim aktivnostima, istaknuvši kako su zahtjeve za sponzorstva odnosno pokroviteljstvo ovogodišnje manifestacije, već uputili na stotinjak adresa.