org-predavanja-bedic-mSljedeći tjedan obilježit će se 100.-a godišnjica od osnutka Hrvatske seljačke (kreditne) zadruge u Voloderu.

Navedena je Zadruga u Voloderu osnovana 12. svibnja 1911. godine. Ured načelnika Općine Popovača u suradnji s Turističkom zajednicom, Vijećom mjesnog odbora Voloder te tamošnjim KUD-om 'Moslavec' tim povodom organizira predavanje profesora Marka Bedića na ovu temu. „Naš istaknuti povjesničar, prof. Bedić je u okviru svog iscrpnog istraživanja ove teme otkrio niz novih, do sada uglavnom nepoznatih podataka iz prošlosti ne samo Volodera, već čitavog moslavačkog područja"- istaknuo je načelnik Josip Mišković na jučerašnjem sastanku vezanom za organizaciju obilježavanja ove obljetnice.

org-predavanja-bedic-1
Izlaganje samostalnog istraživačkog rada „100.-ta godišnjica od osnutka Hrvatske seljačke (kreditne) zadruge- Voloder, 1911.-2011.", profesor Marko Bedić održat će u voloderskom Pučkom domu u četvrtak, 10. ožujka s početkom u 19 sati. Predavanje će pratiti i nastup KUD-a 'Moslavec'.