U okviru danas održanog sastanka kolegija Ureda načelnika Općine Popovača donešena je Odluka o isplati pomoći za obitelj iz Donje Gračenice u čijoj je kući prošloga tjedna izbio požar. Kako je obrazložio načelnik Josip Mišković, u požaru na obiteljskoj kući do kojeg je došlo zbog lošeg dimnjaka, uništen je strop te električne instalacije. Općina Popovača je iz programa pomoći u slučaju nepogoda osigurala 5.000 kuna za izgradnju novog dimnjaka i sanaciju električnih instalacija na kući ove peteročlane obitelji.
Na temelju obrade pristiglih zamolbi koju je izvršila Komisija za zdravstvo i socijalnu skrb, načelnik je danas donio Odluku o isplati stipendija za učenike odnosno studente s područja Općine Popovača. Sukladno toj Odluci, Općina će isplatiti 10 stipendija za nadarene srednjoškolce, 10 stipendija za darovite studente te ukupno 15 stipendija za studente prema socijalnom kriteriju. Učeničke stipendije koje se isplaćuju za period od 1.rujna ove do 30. lipnja sljedeće godine određene su u iznosu od 300 kuna. Stipendije za studente dodjeljivat će se u iznosu od 500 kuna mjesečno, a za period od 1. listopada ove pa do 31. srpnja sljedeće godine. Liste učenika odnosno studenata koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija bit će objavljene na oglasnoj ploči u prostoru zgrade Općine.
Kolegij Ureda općinskog načelnika danas je imenovao i sastav Inventurnih komisija za popis sitnog inventara i osnovnih sredstava, za popis dugovanja i potraživanja odnosno Inventurne komisije za popis novčanih sredstava i vrijednosnih papira.
Kako je danas dogovoreno, svi predsjednici općinskih Mjesnih odbora pozivaju se da u srijedu preuzmu sredstva prigodne božićne pomoći za svoje sumještane slabijeg imovinskog stanja koja će se dodjeljivati u iznosu od 300 kuna, a kojih, prema dostavljenim prijedlozima, ukupno s područja Općine ima 105.