svilim 2 mPočetkom mjeseca prosinca u Knjižnici i čitaonici Popovača održano je putopisno predavanje 'Solidarity walk 4 km/h' i predstavljanje knjige Svilim tijekom kojeg je autor govorio o hodanju i svom pješačkom putu po izbjegličkoj ruti dugoj preko 3300 kilometara.

Iskustva s puta solidarnosti na koji je krenuo pješice od Petre u Jordanu do rodnog Umaga opisao je u svojem prvijencu naziva "Svilim".
"Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi naposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez sponzora, oboružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti putove po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga.
Zanimljivo je spomenuti da je Goran Blažević prošlogodišnji dvostruki dobitnik nagrade Dijana Klarić, jedine putopisne nagrade u Hrvatskoj koja se dodjeljuje na Croatian Travel Festivalu. Njegovo hodačko putovanje 'Solidarity Walk 4km/h' donijelo mu je nagradu za Najbolji projekt i Putnika godine. Za isti mu je projekt Grad Umag dodijelio priznanje 2017. godine.
Blažević je dosad imao nekoliko zapaženih izložbi kao što su 'Veliki krug', s fotografijama iz Turske i Grčke, te 'Istarski planinarski put' koji je prehodao 2011. godine, a sudjelovao je i kao govornik na Festivalu novinarstva u Cormonsu u Italiji, 2017. godine. Njegova je hodačka biografija također impresivna: prehodao je Camino de Santiago francuskom i portugalskom rutom, pješice prešao 820 kilometara od Umaga do Rima, a nedavno je dovršio i 1100 kilometara dug Put 88 hramova na otoku Shikoku u Japanu".

(https://m.sibenik.in/tribine/sto-je-goran-blazevic-dozivio-na-3300-kilometara-dugom-putovanju-pjesice-veceras-ce-cuti-i-betinjani/98704.html#)