Početna Vijesti Knjižnica i čitaonica Popovača Pričaonice za malene u ožujku
Pričaonice za malene u ožujku
Četvrtak, 19 Travanj 2018 07:08

pričaonice 13 mKnjižnica i čitaonica Popovača tijekom ožujka organizirala je razne aktivnosti za najmlađe.


„U ožujku smo za naše malene pročitali sljedeće slikovnice: "Ljubičasti mrav" (Melita Henjak, Gordana Vučilovski), "Svijet prometala" (Rob Lloyd Jones), "Fifin dan" (Diane Redmond), "Ponašanje u prometu" (Katarina Dmitrić), "Vatrogasac Marko" (Nada Iveljić), "Bolničko vozilo", "Moj tata" (Lila Prap), "Proljeće – Miro I Mara" (Davor Šunk), priču "Tri zlatna jaja" (Ružica Leš) i slikopriču "Veselje u zekinu gaju" (Željka Horvat-Vukelja). Pročitane slikovnice i teme inspirirale su dječicu i tetu Mateu da puno razgovaraju i kreativno se izražavaju. Tako su slikali mrava pomoću otiska prsta, tempere i vune, izrađivali automobile od kartonskog tanjura, papirnatih rolica i papira u boji, izrađivali cvijet za "Dan žena" od slamke, papirnate rolice, tempera i papira, zatim su crtali prometne znakove na geometrijskim oblicima sa flomasterima, bojali cestu na stiropolu, izrađivali razne vrste ustanova (policajka i vatrogasna postaja, bolnica, trgovina) te ih postavili na prethodno obojanu cestu, a prometne znakove postavili su na cestu uz pomoć kvačica za rublje.
Razgovarali su o tome što sve vole raditi s tatom, kako se tata zove te potom izrađivali čestitke za "Očev dan" od papira u boji, flomastera kojima su crtali sebe i tatu. Razgovarali su o tome što je karakteristično za koje doba godine te koliko godišnjih doba imamo pa su nakon toga izrađivali "Proljetno stablo" od papira u boji, tuljaca od wc papira i ljepila. Pred Uskrs su ukrašavali plastično jaje s kukuruznom krupicom, slovima od tjestenine i šarenim mrvica za kolače, a Uskrsnu čestitku mališani su izradili u obliku pilića od kolaž papira. Puno novih saznanja i veselog stvaranja i druženja donio je mjesec ožujak za naše mališane, a u travnju slijedi nastavak nakon blagdanske stanke i to od 10.04.2018." – poručuju iz Knjižnice.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.