delac izlozba mU popovačkoj Knjižnici i čitaonici otvorena je likovna izložba domaćeg autora Božidara Delača pod nazivom 'Stazama mog života'.

Božidar Delač rođeni je Zagrepčanin koji posljednjih desetak godina živi i stvara u Popovači. Slikarstvom se bavi više od 40 godina, a svoje osnovno likovno obrazovanje stekao je u 'Likovnom centru Zagreb' pod vodstvom poznatih akademskih slikara. Delač je danas član PULS-a 'Moslavački štrk' koji aktivno sudjeluje u radu društva kroz brojne slikarske kolonije. Sudjelovao je na više od 30 skupnih izložbi te nekoliko međunarodnih projekata, a ovo je njegova 11. samostalna izložba slika. Radovi su mu dva puta odabrani i pohvaljeni od strane Hrvatskog sabora likovne kulture.
Stručni osvrt na izložbu 'Stazama mog života' popovačkoj je publici predstavio prof. Mladen Mitar naglasivši da Delač, uz ljubav i talent, slikarstvu pristupa vrlo ozbiljno, kvalitetno i profesionalno. „Svojstvena mu je radoznalost istraživanja, a neka djela majstora interpretira na svoj način. Od raznih tehnika do sada, najuspješniji je u ulju. Ova izložba zanimljiv je presjek njegova višedesetljetnog rada, puna traženja raznolikih pristupa, tema i korištenja medija"- ističe Mitar.
Izložbu je otvorenom proglasio gradonačelnik Josip Mišković, a u prostoru Knjižnice ona se može razgledati do 13. travnja. Susret su svojim izvedbama glazbeno oplemenili članovi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Grada Popovače.