putar vU prostoru popovačke Knjižnice sinoć je otvorena likovna izložba autora Pere Putra.


Pero Putar odrastao je na popovačkom području, u naselju Potok, a danas živi u Križu. Crtanjem se bavi cijeli život, a odlaskom u mirovinu intenzivnije se studijski i izlagački bavi umjetnošću te kao član ivanićgradske Udruge FORMA 2000 aktivno sudjeluje u svim događanjima na širem području Moslavine.
„Riječ je o autoru koji spada u red talentiranih samoukih slikara koji djelujući u okviru Udruge FORMA 2000 dobiva daljnji poticaj za rad i stvaranje. Od samih početaka slikarskog rada, još iz mladosti, njegovim djelima dominiraju pejzaži i povijesne tematike vrlo izražajnih boja"- istaknuo je Miljenko Šimunović, slikar i književnik koji je dao osvrt na ovu izložbu popovačkoj publici predstavljajući autora. Kako je naglasio, Putar je impresionist koji vlada realnim motivima. „Zahvaljujući korištenju snažnog kolorita i centriranja, nakon duljeg gledanja stječemo dojam da se njegova slika pretvara u 3D dimenziju što je inače vrlo teško postići, no on ovdje odlično barata sjenčanjem i izvrsnim izborom boja"- zaključio je Šimunović.
Ova izložba, inače jedan od sadržaja u okviru obilježavanja Mjeseca knjige, četvrta je po redu samostalna izložba Pere Putra koji je sudjelovao i na 20-ak skupnih izložbi. Njegovi se radovi u prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača mogu razgledati do 20. studenog 2017.
Otvorenje izložbe glazbeno su oplemenile članice vokalne skupine Kutinske Dunje iz Kutine, uz pratnju njihova voditelja prof. Tomislava Brajdića te učitelja Mladena Bage.