knjiznica-popovaca-02Knjižnica i čitaonica Popovača od 24. do 26. listopada 2012. godine kroz bogat program posvećen najmlađim korisnicima pod nazivom 'BAJKOGRAD' obilježava 60. obljetnicu svog djelovanja.

Prvog dana programa, 24. listopada s početkom u 11 sati u Domu kulture u Popovači će se za djecu od dvije do osam godina održati kazališna predstava Lutkarskog studia Kvak Zagreb 'Bajka o zmaju i ljubičastoj vili'. U istom prostoru s početkom u 12.30 sati slijedi plesna predstava 'Petar Pan' Baletnog studia Kristalne kocke vedrine Sisak namijenjena djeci školskog uzrasta od 9 do 12 godina. U Domu kulture u 17 sati potom je na rasporedu kazališna predstava Don Quijote, bistri vitez od Manche zagrebačkog kazališta Merlin. Riječ je o programu za mlade uzrasta od 13 do 16 godina.

Drugog dana programa obilježavanja 60. obljetnice djelovanja Knjižnica će ugostiti Malu scenu sa kazališnom predstavom 'Tajne začarane šume' koja se održava u Domu kulture u 12.30 sati, a namijenjena je djeci od tri do devet godina. Program se nastavlja u 16.30 sati uz individualne nastupe Karle i Leona Kovačić, plesača Športskog plesnog kluba Top Step iz Siska koji se predstavljaju u standardnim i latinoameričkim plesovima, te članova petrinjskog Mega Rock kluba Ive Jurec i Marka Hatvalića iz u akrobatskom rock' n' rollu. Drugi dan programa završava godišnjom plesnom produkcijom 'Bijeli klaun' u izvedbi Plesnog studija Lepeza Zagreb koja je namijenjena mladima od 9 do 16 godina, a održava se u Domu kulture s početkom u 17 sati.

Treći dan programa, 26. listopada kreće u 14 sati u prostoru Knjižnice gdje održava književna radionica za najmlađe od 2 do 7 godina i njihove roditelje pod nazivom 'Pokloni mi dar čitanja'. S početkom u 16 sati u prostoru Osnovne škole Popovača potom se u sklopu ovog programa održava književni susret i i predstavljanje knjige igrokaza 'Puna vreća laži' autorice Sanje Lovrenčić, a za djecu od 8 do 12 godina. 'Bajkograd', bogat trodnevni program obilježavanja 60. obljetnice djelovanja popovačke Knjižnice namijenjen djeci i mladima završava druženjem uz edukativnu čitaonicu i spoznaonicu o stvaranju dobrih čitalačkih i drugih navika vs. IT prijateljstvu bez granica. Ovaj je program namijenjen mladima uzrasta od 13 do 16 godina a održat će se u prostoru Knjižnice s početkom u 17.30 sati.

Sve informacije o 'Bajkogradu' dostupne su u Knjižnici i čitaonici ili na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.knjiznica-popovaca.hr

BAJKOGRAD- letak