Početna Vijesti Knjižnica i čitaonica Popovača Izložba o pticama močvaricama u Knjižnici
Izložba o pticama močvaricama u Knjižnici
Ponedjeljak, 13 Veljača 2012 09:41

knjiznica-popovaca-02Od danas se pokretna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja naziva "Nema vlažnih staništa – nema ptice močvarice" iz Arcus kluba kutinskog Pučkog otvorenog učilišta seli u Knjižnicu i čitaonicu u Popovaču.

U Kutini je bila postavljena uz 2. veljače, Svjetski dana vlažnih staništa, u sklopu bogatog višednevnog skupa "Budućnost na rubu močvare", a čiji je glavni nositelj kutinski Ogranak Matice hrvatske. Za realizaciju postave u našem kraju izložbe bogato ilustriranih i informacijama o pticama dragocjenih plakata zaslužna je Turistička zajednica Grada Kutine, koja je omogućila i tiskanje korisnog deplijana. Njegov sadržaj svakog pojedinca educira na važnost ptičje populacije u Hrvatskoj. Zanimljiv je podatak, a koji se vezuje i uz prostor Lonjskog polja, da hrvatsku ornitofaunu čini 371 vrsta, od čega su 226 gnjezdarice. Izložba čiji je autor koncepcije dr. Srećko Leiner, a većim dijelom fotografija Denis Leiner, osobito je korisna mlađim naraštajima. U Popovači će je tako posredstvom tamošnje osnovne škole i podružnice Matice hrvatske vidjeti i više stotina učenika. Ona je ujedno i najava za pripremu sljedećeg, 12. skupa "Budućnost na rubu močvare", a kojemu je domaćin Općina Popovača, konkretno po treći puta selo Stružec, u kojemu je inače održan i prvi skup.

 

 

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.