izlozba-miroslava-pavlovic-m"Kompozicije emotivne žestine" naziv je likovne izložbe autorice Miroslave Pavlović koja je sinoć otvorena u prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača u suradnji ove ustanove i Likovnog društva Moslavački krug.

Kutinčanka Miroslava Pavlović slikarstvom se izrazitije bavi posljednjih 14 godina, a članica je Likovnog društva 'Moslavački krug' Popovača od njegova osnivanja. U Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu polazila je likovnu radionicu u klasi prof. Lepeja, a iza nje su tri samostalne i mnogobrojne skupne izložbe.

izlozba-miroslava-pavlovic-1

U kritičkom osvrtu na rad Miroslave Pavlović Mladen Mitar istaknuo je kako ona s najvećom istinitošću i čistoćom svojih emocija druguje s čarolijom boja. "Zaista su boje produžena ruka njenih emocija. Njezine slike nisu eksperiment, nego kontinuitet dugogodišnjih nastojanja"- napominje Mitar.izlozba-miroslava-pavlovic-2
O likovnom izričaju Miroslave Pavlović na sinoćnjem je otvorenju izložbe govorio i predjsednik LD 'Moslavački krug' Josip Đoni Kovač, rekavši da njezini radovi danas odaju zrelost. Kako je naglasio, ona u svom slikarstvu daje snagu emocije.izlozba-miroslava-pavlovic-3
Likovna izložba "Kompozicije emotivne žestine" u Knjižnici i čitaonici Popovača može se razgledati do 4. studenog, a njezino otvorenje uveličala je i poezija Ljiljane Kerepčić-Ratkaj iz knjige "Pisma ljubavi za Ivana".