heidi-plakatKnjižnica i čitaonica u suradnji s Osnovnom školom Popovača organizira Kazališnu predstavu 'Heidi' koja će se za učenike područnih škola te polaznike pričaonice održati u srijedu, 6. travnja u Domu kulture s početkom u 11 sati.

Popovačka književna publika ovog mjeseca ima priliku upoznati posljednja izdanja istaknutih moslavačkih autora. Promocija knjiga "Pjesme, novele i jedna drama" autorice Katarine Brkić te "Putovanja i sjećanja" autora Đure Vidmarovića u izdanju kutinske izdavačke kuće Spiritus Movens i Ogranka Matice hrvatske Kutina, održat će se u prostoru Knjižnice u četvrtak, 7. travnja s početkom u 19 sati.

Ovomjesečne radionice kao i pričaonicu Knjižnica priprema na temu nadolazećih uskršnjih blagdana.
Kreativni susret za osnovnoškolce u okviru kojeg će se u Domu kulture izrađivati i ukrašavati pisanice od light gipsa nosi naziv „Viseće pisanice". Za polaznike B turnusa radionica će se održati 15. travnja u 13 sati, a za učenike koji pohađaju A turnus 22. travnja također s početkom u 13 sati.
Odrasli sudionici travanjske radionice oslikavati će i ukrašavati drvene pisanice te oblikovati pisanice od glinamola. Radionica „Pisanice na moj način" na rasporedu je u srijedu, 13. travnja s početkom u 19 sati.
Pričaonica za djecu s područja Općine Popovača koja ne pohađaju vrtić niti Malu školu organizira se 18. travnja u 14 sati pod nazivom „Oda jajetu" prema priči Zorana Pongrašića.