promocija-slikovnog-prirucnika-knjiznica-mU Knjižnici i čitaonici je za učenike prvih razreda Osnovne škole Popovača održana promocija slikovnog priručnika "Močvara-priča o životu jednog vretenca" Udruge Kapibara.

Uvodnom riječju okupljenima se na predstavljanju priručnika obratila ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije Dragica Vugić. Priručnik je nastao u okviru projekta "Dugoročno očuvanje rijetkih i ugroženih staništa Hrvatske kroz edukaciju najmlađih- priprema edukativnih materijala za djecu predškolske dobi". Projekt je Udruga Kapibara provodila od rujna 2009. do listopada 2010. godine u cilju upoznavanja djece s ekološkom važnosti močvarnih staništa, razlozima njihove ugroženosti i načinima na koji ih je moguće sačuvati.promocija-slikovnog-prirucnika-knjiznica3

promocija-slikovnog-prirucnika-knjiznica1
Slikovni priručnik popovačkim prvašićima predstavili su Ana Kojaković i Veljko Vorkapić, jedni od autora, a susret je završio zanimljivim kvizom na ovu temu.

promocija-slikovnog-prirucnika-knjiznica4

(foto: Knjižnica i čitaonica Popovača)