predavanje-stres-mU povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika u Knjižnici i čitaonici Popovača predavanje na temu „Stres u svakodnevnom životu" održala je Daša Poredoš- Lavor iz savjetovališta  Novi život d.o.o. Sisak.

"U okviru ovog susreta zajednički smo vidjeli da je stres jedno naše unutarnje stanje i doživljaj, a isto tako upoznali smo se i sa izvorima stresa. To su dakle neka izvanjska događanja i okolnosti koje mogu potaknuti određene reakcije u nama. Nitko ne može biti imun na stres, ali možemo naučiti živjeti s njim tako da u svakodnevnom funkcioniranju koristimo ona ponašanja koja su zdravija, a koja će nam omogućiti da sami budemo zadovoljniji"- istaknula je mr.sc. Daša Poredoš- Lavor, socijalna radnica.

predavanje-stres1

Kako je naglasila, sindrom "sagorijevanja na poslu" jedna je od najnepovoljnijih posljedica dugotrajne izloženosti profesionalnom stresu, a sustavno samoopažanje je najdjelotvorniji način prevencije tog sindroma. "Trebamo vjerovati u sebe, raditi na svom samopoštovanju odnosno samopouzdanju i izvući iz sebe ono najbolje i najpozitivnije kako bi one neke naše lošije strane, lošije osobine i navike jednostavno oslabili i s vremenom ih također pretvorili u pozitivne"- zaključila je Poredoš- Lavor nakon čijeg je predavanja održana i tribina na ovu temu.predavanje-stres2