konstituirajuca-sjednica-mNa danas održanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Popovače za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Marija Starčević iz HSLS-a.


Za njezine zamjenike izabrani su SDP-ovac Željko Kasik i HSP-ovac Franjo Martinović. Marija Starčević izabrana je sa 1O glasova za i 7 glasova protiv. Podršku je dobila od vijećnika HSP-a, HSLS-a i SDP-a, dok je nisu podržali vijećnici HDZ-a, laburist Mario Loth i nazavisni Mario Štibrić.konstituirajuca-sjednica-1

konstituirajuca-sjednica-4
Gradsko vijeće Popovače broji 17 vijećnika- 5 iz redova HSP-a, 5 iz redova HDZ-a, tri iz HSLS-a, dva iz SDP-a, jedan vijećnik Hrvatskih laburista i jedan nezavisni vijećnik i svi su danas nazočili konstituirajućoj sjednici koju je otvorila predstojnica Ureda državne uprave SMŽ, Kata Lerotić.
Novoizabrana predsjednica Vijeća, Marija Starčević zahvalila je vijećnicima na podršci istaknuvši kako će biti predsjednica svih vijećnika. „Nadam se ugodnoj i tolerantnoj atmosferi te da ćemo konsenzusom podržati sve projekte koji će biti na dobrobit svih građana Popovače.konstituirajuca-sjednica-6

konstituirajuca-sjednica-5

Po ispunjavanju svih zakonskih uvjeta 17 vijećnika dalo je prisegu, a na čemu im je čestitao gradonačelnik Popovače, Josip Mišković izrazivši nadu u kvalitetnu suradnju u Vijeću tijekom naredne četiri godine.

konstituirajuca-sjednica-7
Nastavak sjednice bio je radnog karaktera, a na Dnevnom redu bile su odluke formalnog karaktera koje se ponajviše tiču promjena naziva iz općine u grad u temeljnim aktima. Vijećnici su, na prijedlog Odbora za poljoprivredu, donijeli i Odluku o isplati subvencija u poljoprivredi te dali suglasnost Dječjem vrtiću na prijedlog Plana upisa djece.

konstituirajuca-sjednica-8

konstituirajuca-sjednica-9