40sjednicaov-mPo posljednji put u ovom mandatu sastalo se Općinsko vijeće Općine Popovača.


U protekle četiri godine Općinsko vijeće održalo je 40 sjednica. Predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec zaključio je kako su predložene odluke vijećnici uglavnom prihvaćalI budući su one bile od interesa za stanovnike Općine. „Vijeće je prilično kvalitetno obavljalo svoje zadaće, ali su izostali konstruktivni, konkretni prijedlozi odnosno alternativa u onom pravom smislu riječi"- istaknuo je predsjednik Vijeća te zahvalio na suradnji općinskom načelniku, svim vijećnicima i stručnim službama Općine.

40sjednicaov1

40sjednicaov2
Općinski načelnik Josip Mišković istaknuo je kvalitetnu suradnju u okviru rada Vijeća napomenuvši da, osim uobičajene polemike oporbenih i vladajuće opcije, nije bilo nikakvih problema. „Sve je to ostalo u granicama uljudnosti i političke korektnosti. Rezimirajući rad petog saziva Općinskog vijeća, zamjerku bih uputio nekolicini vijećnika zbog njihova iznimno slabog odaziva na sjednice budući smatram da oni koji prihvate tu dužnost, trebaju aktivno sudjelovati u radu vijeća zastupajući građane koji su ih birali"- poručio je Mišković u okviru izraza zahvale vijećnicima. Kao ključne odluke ovog saziva Vijeća načelnik je izdvojio one koje su bile usmjerene na podršku lokalnom gospodarstvu. „Upravo su se te odluke pokazale ključnima za održavanje gospodarstva općine koje nije potonulo a što najbolje potvrđuje proračun koji je kroz nekoliko godina unazad zadržan na istoj razini od oko 30 milijuna kuna. Opstala je gospodarska održivost, možda nauštrb ulaganja u neke druge segmente, no rezultati su vidljivi i uspjeli smo u zonu privući određene investitore"- zaključio je općinski načelnik Josip Mišković.40sjednicaov3

40sjednicaov4
Osim što je ovo bila posljednja sjednica Vijeća u ovom sazivu, bila je to i posljednja sjednica Općinskog vijeća Popovače budući će sljedeća biti ona Gradskog vijeća. „Smatram da je Općina Popovača zaslužila status grada obzirom na svoj kontinuirani razvoj. Ponavljam kako taj status ne znači povećavanje nameta i da njegovom promjenom Popovača može dobiti puno, a ne gubi ništa"- naglasio je Mišković.

40sjednicaov5
Zahvaljujući vijećnicima na sudjelovanju u radu Općinskog vijeća, pročelnica Upravnog odjela za proračun i opću upravu, tajnica Vijeća Biserka Novak uručila je vijećnicima prigodne zahvalnice.

40sjednicaov6

40sjednicaov8

40sjednicaov9

40sjednicaov-9