39-sjednica-mVijećnici Općine Popovača jučer su dali suglasnost Moslavini d.o.o. za kreditno zaduženje i nabavu specijalnog vozila za komunalni otpad.

Sjednici je nazočio direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak od kojega su vijećnici dobili odgovore na svoja brojna pitanja.
Kreditno zaduženje od 5 milijuna kuna odnosi se dijelom na zajedničke investicije lokalnih samouprava poput regionalnog vodovoda Moslavačka Posavina, te dijelom za investicije na području Općine Popovača. „Svoj temeljni kapital koji je 2002. godine iznosio 62 milijuna kuna Moslavina d.o.o. je povećala na današnjih 206 milijuna što predstavlja rezultat jedne kvalitetne suradnje i koordinacije triju suvlasnika tvrtke- lokalnih samouprava Popovače, Velike Ludine i Kutine"- napomenuo je Šepak. Vijećnici su odobrili i nabavku specijalnog vozila za komunalni otpad u kupnji kojega će Fond za zaštitu okoliša sudjelovati sa 600.000 kuna.39-sjednica-1

39-sjednica-3
Na sjedici je usvojen i prvi rebalans proračuna zbog, kako je obrazložio načelnik Josip Mišković, tehničkog usklađenja. „Kreditna sredstva u proračunu namijenjena izgradnji športske dvorane su planirana kao kapitalne pomoći proračunu Sisačko- moslavačke županije, no da bi Općina Popovača dobila suglasnost za kreditno zaduženje od strane Ministarstva financija, ta se sredstva u proračunu moraju predvidjeti kao vlastita kapitalna ulaganja"- objasnio je Mišković.
Popovački vijećnici jednoglasno su podržali i prijedlog općinskog Odbora za branitelje da se svim građanima s ovog područja koji imaju status hrvatskog branitelja umanji cijena komunalnog doprinosa za 25 posto.

39-sjednica-2

39-sjednica-4
U okviru rasprave po ovoj točki od strane vijećnika i županijskih vijećnika izražene su sugestije da se ovom odlukom obuhvate i socijalno ugroženi građani slabijeg imovinskog stanja, pa čak i svi građani Općine kako bi bili u stanju provesti postupak legalizacije svojih objekata. Načelnik se složio da su sva davanja teret građanima istaknuvši kako se ova odluka odnosi konkretno na branitelje koji su zbog zasluga tijekom Domovinskog rata ovu povlasticu nesumnjivo zaslužili.