svecana-sjednica-mOpćinsko vijeće Općine Popovača jučer je održalo svečanu sjednicu u povodu nadolazećih blagdana.

Pozdravivši nazočne vijećnike, predsjednike Vijeća mjesnih odbora te predstavnike lokalnih ustanova, gospodarskih subjekata i udruga, sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Ivan Pasanec te zahvalio svima na kvalitetnoj suradnji.

svecana-sjednica-5

svecana-sjednica-2012-2

 svecana-sjednica-2012-3

U okviru svog osvrta na rezultate rada ostvarene kroz 2012. godinu, općinski načelnik Josip Mišković rezimirao je stanje u Proračunu istaknuvši da se, unatoč krizi, ipak uspjelo zadovoljiti potrebe mještana Općine Popovača.
Poseban naglasak načelnik je dao gospodarstvu koje je kičma sustava, posebno izdvojivši važnost rada tvrtki Lipovica, Sano, PharmaS odnosno Bolnice Popovača. «Popovača je među rijetkim općinama koje su svoje gospodarstvo rasteretile plaćanja komunalne naknade, jer nam je opstanak gospodarstva najvažniji. To je i put ka rješenju nezaposlenosti kao gorućeg problema u Hrvatskoj», rekao je Mišković. Gradnja škole, modernizacija nerazvrstanih cesta, rekonstrukcija trga, izgradnja kanalizacije, projekti su na kojima se radi. Sve to, napomenuo je načelnik, mještanima Popovače osigurat će potreban standard na putu najavljenih promjena iz statusa općine u status grada. „U općini djeluje preko 100 udruga što predstavlja onu bitnu nadgradnju koju podržavamo koliko god je to moguće"- rekao je načelnik Mišković poseban naglasak u tom smislu stavljajući na potrebe udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na kraju svečane sjednice svim nazočnim vijećnicima i gostima iz političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života, te svim mještanima s područja Općine Popovača načelnik je čestitao Božić i novu 2013. godinu.svecana-sjednica-2012-1
U okviru svečane sjednice roditeljima poginulih branitelja Domovinskog rata s ovog područja tradicionalno su uručene božićnice u iznosu od 1.000 kuna.