svecana-sjednica-mOpćinsko vijeće Općine Popovača održalo je svečanu sjednicu u povodu nadolazećih blagdana.

Otvarajući sjednicu predsjednik Vijeća Ivan Pasanec podsjetio je kako je Općina ove godine postala punoljetna odnosno obilježeno je 18 godina njezina uspješna djelovanja. "Na kraju godine možemo konstatirati da su vijećnici pozicije i opozicije kroz svoj rad nastojali donositi što kvalitetnije odluke i rezultat nije izostao. Prije nekoliko dana jednoglasno smo usvojili Proračun za iduću godinu koji pokazuje da se značajna sredstva ulažu se u sve segmente. S ponosom možemo istaknuti kako smo jedna od najrazvijenijih općina u širem okruženju, a zavidnu suradnju i ove smo godine ostvarili s ostalim lokalnim zajednicama što među ostalim potvrđuje i formiranje LAG-a "Moslavina". Ta će akcijska grupa, vjerujem, biti značajan poticaj u smislu ostvarivanja sredstava iz EU pristupnih fondova"- istaknuo je Pasanec koji se, kako je rekao, kao predsjednik Vijeća zalaže da ono bude institut demokracije i prava na drugačije mišljenje svih vijećnika. U povodu Božićnih blagdana poručio je okupljenima da jedni drugima poklone toplu i iskrenu riječ te zahvalio članovima Vijeća, načelniku, njegovim zamjenicima i djelatnicima na suradnji.

svecana-sjednica-1
Osvrčući se na rezultate rada ostvarene kroz 2011. godinu, općinski načelnik naglasio je kako je stanje u gospodarstvu bilo izuzetno teško ali je Općina Popovača svoje djelovanje prilagodila aktualnoj situaciji. "Među definiranim prioritetima na prvom mjestu i dalje nam je bio gospodarski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta odnosno zadržavanje postojećih. Unatoč iznimno teškom stanju gospodarska aktivnost na ovom području ipak nije izostala i stoga čestitam našim gospodarstvenicima. Općina je nastojala pomoći koliko god je to moguće, a svjedoči među ostalim i visok udio kojim smo se uključili u županijski projekt sufinanciranja kamate na poduzetničke kredite. Da ulaganja u Zonu "Mišička" daju kvalitetne rezultate dokazuje ovogodišnje otvorenje tvornice PharmaS"- kazao je načelnik i istaknuo neke od kapitalnih investicija realiziranih tijekom 2011. godine. Kroz program održavanja odnosno modernizacije ove je godine novim asfaltom presvučeno preko 12 kilometara nerazvrstanih cesta, nastavljena je izgradnja vodovodne mreže, a projekt kanalizacije Popovača- Potok vrijedan preko 8 milijuna kuna kojeg financiraju Hrvatske vode bit će, najavio je načelnik, dovršen iduće godine. "Jedan od značajnijih rezultata jest i izgradnja pješačke staze u Jelengradskoj ulici prema Bolnici kao najsnažnijem stupu privredne djelatnosti na ovom području"- napomenuo je Mišković zaključivši kako je Općina u 2011. uspjela kvalitetno odraditi zacrtane zadatke.

svecana-sjednica-2
Kako je naglašeno na svečanoj sjednici, posebnu pažnju Općina posvećuje sustavnom njegovanju spomena na hrvatske branitelje koji su svoje živote dali za slobodu hrvatske države. U tom smislu i ove je godine nastavljena tradicija blagdanskog darivanja roditelja poginulih branitelja s ovog područja. Pored božićnice u iznosu od 1.000 kuna po obitelji, Općina im je ovom prigodom u suradnji s mjesnom Knjižnicom i čitaonicom uručila i knjigu "Napokon smo krenuli" autora brigadnog generala u mirovini Rudija Stipčića.

svecana-sjednica-6

svecana-sjednica-7

svacena-sjednica-3
Božićnu poruku na završetku službenog dijela susreta okupljenima je uputio župnik župe sv. Alojzija Gonzage vlč. Mato Draganović, a ovom prigodom svoja vina predstavili su članovi Udruge Moslavačka vinska cesta. Predblagdansko zasjedanje Općinskog vijeća tradicionalno je ugostilo i predsjednike Vijeća mjesnih odbora, djelatnike općinskih ustanova, te predstavnike udruga kao i institucija odnosno ustanova i gospodarskih subjekata s ovog područja.svecana-sjednica-4

svecana-sjednica-5

svecana-sjednica-8

svecana-sjednica-9