28-sjednica-ov-popovaca-mNa posljednjoj ovogodišnjoj radnoj sjednici Općinsko vijeće usvojilo je III. Izmjene i dopune ovogodišnjeg Proračuna kao i Proračun Općine za iduću godinu u iznosu 33,6 milijuna kuna.

Obrazlažući treći rebalans proračuna za 2011. godinu općinski načelnik Josip Mišković izrazio je zadovoljstvo financijski uspješno završenom godinom. "Unatoč teškoj situaciji Općina Popovača nije se zadužila niti jedne lipe. Dapače, napravilo se mnogo i zacrtane smo planove uspjeli ispuniti. Novcem kojeg su nam povjerili građani raspolagali smo odgovorno i rezultati su vidljivi"- rekao je načelnik.28-sjednica-ov-popovaca1
U okviru rasprave po ovoj točki vijećnika HSLS-a Andriju Rička zanimao je razlog povećanja troškova izgradnje pješačke staze u Jelengradskoj za 165.000 kuna. "Razlog osiguravanja dodatnih sredstava su dodatni zahtjevi koji nisu bili obuhvaćeni troškovnikom, a odnose se prije svega na spojne prilazne ceste"- odgovorio je Mišković. Vijećnik SDP-a Zdenko Krnjić zatražio je informaciju o dinamici izgradnje spojne prometnice između Kolodvorske i Sisačke ulice. Kako je odgovorio načelnik, Općina se za pomoć pri izvođenju ovih radova obratila Ministarstvu obrane. "Obzirom da nas nisu mogli uvrstiti u plan svojih aktivnosti za ovu godinu, ovih smo dana iznova uputili zahtjev kako bi inžinjerijske službe MORH-a ovu aktivnost ubacile u Plan za iduću godinu"- naglasio je općinski načelnik. 28-sjednica-ov-popovaca4

Govoreći o Programu održavanja komunalnih djelatnosti u 2012. god., istaknuo je kako Općina u tom segmentu u odnosu na prošlu ove godine planira nešto manje sredstava. "Razlog tomu jest što smo ove godine izvršili mnogo radova na domovima, cestama, uređenju površina oko naših objekata te igrališta. Drugi dio koji nosi najviše sredstava u Proračunu jest gradnja komunalne infrastrukture. Jedna od kapitalnih investicija ovdje se odnosi na uređenje trgova u središtu Popovače, prije svega onog kod Doma kulture. Za taj projekt očekujemo i potporu Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu 1,5 milijuna kuna. Gotovo 11,5 milijuna kuna planira se utrošiti u izgradnju komunalne infrastrukture što predstavlja povećanje za 3 milijuna u odnosu na ovu godinu. Budući da ove godine od Hrvatskih voda nije realizirano sufinanciranje izgradnje kanalizacije u Ulici bana Jelačića, ta sredstva odnosno provedbu projekta očekujemo 2012. godine. Pješačke staze planiraju se graditi etapno obzirom da nemamo mogućnosti za njihovu potpunu izvedbu, a u 2012. godini planira se i nastavak vodovoda u Moslavačkoj Slatini te Novom Brdu i Paklenici u Gornjoj Jelenskoj koji kreće ovih dana"- obrazložio je načelnik planove i povećanje Proračuna za 2012. godinu za otprilike 2,5 milijuna kuna.

28-sjednica-ov-popovaca5
"Usprkos početnim negodovanjima novoizgrađena pješačka staza u Jelengradskoj izgleda odlično i očito je izvođač taj posao odradio kvalitetno. Planira li se osvjetljenje iste?"- upitao je vijećnik HNS-a Gojko Ivandić. Kako je obrazložio načelnik, bit će to zaseban projekt koji će se nastaviti na rasvjetu započetu u Zoni Jelengradska.
Razmatrajući Financijski plan Dječjeg vrtića za 2012. koji je u odnosu na ovu godinu povećan za oko 50.000 kuna, ravnateljica Jasna Nociar obrazložila je kako vrtić planira kupnju dostavnog vozila. "Obzirom da je kuharica iz popovačkog vrtića otišla u mirovinu, na njezino mjesto ne bismo zapošljavali novog djelatnika već bismo kuharicu iz Volodera premjestili u Popovaču te hranu svakodnevno vozili u voloderski vrtić gdje smo uredili čajnu kuhinju"- objasnila je Nociar.28-sjednica-ov-popovaca2
Na 28. sjednici vijećnici su izrazili pohvale na rad obje općinske ustanove. Ravnateljica Knjižnice Nives Jurkin Stambolija istaknula je kako pored redovnih aktivnosti iduće godine planiraju jednom višednevnom manifestacijom obilježiti 60. obljetnicu osnutka Knjižnice, a rade i na formiranju on-line kataloga.
Komentirajući planove Općine Popovača za iduću godinu, županijski vijećnik HSS-a Ivan Behtanić upitao je što s obnovom mosta preko Obževa u Strušcu. "Ukoliko ostvarimo pomoć, bilo da se radi o državnim ili pak sredstvima iz EU fondova, Općina je spremna pokriti polovicu troškova obnove tog mosta. No cjelokupni iznos ne obzirom da taj zahvat ne smatramo prioritetom u odnosu na osnovnu infrastrukturu"- naglasio je Mišković.