09. lipnja u 13 sati u Domu kulture u Popovači održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Popovača.

 

 

Za predsjednika Općinskog vijeća većinom je glasova izabran Ivan Pasanec (SDP) te dva potpredsjednika Općinskog vijeća - Franjo Martinović (HSP) i Marijan Belančić (HSP).

Nakon svečanog dijela sjednice tijekom kojeg su svi vijećnici položili svečanu prisegu, izabrani su članovi Komisije za imenovanje, Komisije za statut, poslovnik i normativnu djelatnost kao i članovi Mandatno-imunitetne komisije.

Radni dio sjednice održan je odmah nakon svečanog dijela te je većinom glasova donijeta Odluka o prodaji četiri parcele u poslovnoj zoni "Mišička" tvrtki Pharma S  d.o.o. iz Zagreba po ponuđenoj cijeni od 50,01 kunu po metru kvadratnom.

Jednoglasno je donijeta Odluka o davanju odobrenja Moslavini d.o.o. iz Kutine za kreditnim zaduženjem u iznosu od 50 milijuna kuna. Sredstva će biti namjenski utrošena za gradnju i održavanje vodnih građevina ( magistralni cjevovod, gradnja uličnih vodovoda i sustava odvodnje i obrade otpadnih voda); sanaciju komunalne deponije i razvoj sustava za zbrinjavanje komunalnog otpada ( sanacija komunalne deponije, razvoj sustava za zbrinjavanje komunalnog otpada razrstavanjem otpada na izvoru stvaranja...) te otkup zemljišta za investicije ( biloški uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, pogon za razvrstavanje otpada, komunalna zona i slično).