eko status mUz podizanje zelene zastave, u Dječjem vrtiću Popovača jučer je održana svečanost obnove eko statusa ove ustanove.


Zelena zastava po prvi je put u popovačkom Dječjem vrtiću podignuta u svibnju 2011. godine, a jučerašnja, četvrta obnova statusa, rezultat je višegodišnjeg truda i zajedničkog rada polaznika, djelatnika vrtića i roditelja.
Na aktivnosti provedene kroz protekle dvije godine okupljene je podsjetila ravnateljica Dječjeg vrtića Popovača Andreja Zeman naglasivši da nakon stjecanja svog Eko statusa Dječji vrtić Popovača kontinuirano aktivno nastavlja s radom na projektu te je ove godine primio srebrni certifikat kao priznanje za osam godina neprekinutog odnosa. Kako je i ovom prilikom naglašeno, Dječji vrtić je u realizaciji svih projekata imao podršku lokalne zajednice, roditelja i svojih eko kumova. Kroz niz različitih aktivnosti vezanih za eko projekt iz vrtića žele uputiti poruke i osvijestiti djecu o važnosti vlastitog odnosa prema prirodi kako bi u njih usadili spoznaju da ugroženost i zaštita prirode ovise isključivo o postupanju svakog pojedinca. Svijest o brizi za okoliš na taj način Dječji vrtić prenosi i na ostale građane kako bi mjesto njihova življenja bilo još ljepše, čišće i urednije.
Program Međunarodnih Eko škola prepoznat je kao jedan od najuspješnijih modela odgoja i obrazovanja za okoliš u svijetu. Na području RH ovaj se program uspješno provodi od 1997.godine zahvaljujući Udruzi „Lijepa naša".
U organizaciju ovogodišnje svečanosti podizanja zelene zastave aktivno su se uključili i polaznici svih odgojnih skupina osim jasličkih pripremivši bogat program uz voditeljstvo svojih odgojiteljica. Tako su se „Vrapčići" predstavili recitacijom „Naša zemlja" te plesom „Mala ekoškola". „Leptirići" su izveli recitaciju „Nije smeće sve za vreće", a „Pčelice" recitaciju „Ježeva jesenska pjesma". „Slonići" su recitirali „Spasimo planet" i pojedinačne eko poruke.
Pored brojnih roditelja te predstavnika dječjih vrtića iz Kutine Kutine i Novske, svečanost su svojom nazočnošću uveličali i zamjenik gradonačelnika Ivica Petrović, predsjednik popovačkog Gradskog vijeća Ivica Keser, ravnateljica NPB 'Dr. Ivan Barbot' Marina Kovač sa suradnicima, predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Popovača Branko Gregurek te predstavnik Udruge Lijepa naša Josip Gregac.