projektni dan mU petak, 20. travnja, Dječji vrtić Popovača organizirao je projektni dan uz brojne aktivnosti.


Sve pripremljene aktivnosti su toga dana djeci ponuđene na vanjskom prostoru. Uz već tradicionalnu sadnju cvijeća u tegle i uređenje povrtnjaka, uredili su i posadili vrt na igralištu. Većina ostalih ponuđenih poticaja bili su vezani uz aktivnosti s vodom koja je glavna tema ovogodišnjeg Plana i programa eko djelovanja.
Najstariji Slonići su uživali u sklopu različitih istraživačkih aktivnosti s vodom te igrom u bazenu. Dio djece skupine Vrapčići i Pčelice su sa svojim odgajateljicama posadili cvijeće kojim će ukrasiti zgradu vrtića, dok je dio dviju spomenutih skupina marljivo sijao razno povrće na vrtu. Ispred vrtića je djeci ponuđena likovna aktivnost crtanja na crijepu i cigli.
Mješovita skupina Leptirići je izradila zajednički likovni rad nacrtavši planet Zemlju na velikom platnu. Crtali su na recikliranom papiru koji su sami izradili. Na izrađenom drvenom stalku su posadili svoj mali vrt gdje će pratiti klijanje i rast biljaka. Sve aktivnosti s vodom koje su provodili do sada u skupini su objedinili uz tekst i fotografije na velikom plakatu.
Djeca iz mlađe skupine Bambići su se likovno izrazili kroz zajednički rad temperom i valjcima na platnu, a starije jaslice Bubamare su uživale u igri s vodom u svom bazenu.
Mješovita skupina Vjeverice područnog objekta u Voloderu također je obilježila projektni dan u svom dvorištu. Ponuđene su im istraživačke aktivnosti vode, posadili su cvijeće te prošetali do obližnjeg potoka Voloderac"- ističu iz Dječjeg vrtića Popovača.