vrtić mDjeca i roditelji Dječjeg vrtića Popovača velikodušno su se uključili u humanitarnu akciju našeg vrtića i udruge Veliko srce malom srcu.

Kako bi od najranije dobi razvijali empatiju kod naše djece, odgajateljice su uz razgovor potakle djecu na misao o važnosti ove akcije. Svako je dijete moglo odabrati jednu svoju igračku ili slikovnicu koju želi darovati djeci na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Zagrebu. "Akciju smo proveli u prvom tjednu travnja na nivou cijelog vrtića. Sakupljene igračke stigle su na željenu adresu. Iznimno srdačno i s veseljem su nas u četvrtak 19. travnja 2018. u KBC-u Sestre milosrdnice dočekali djelatnici Odjela za pedijatriju kojima smo uručili pakete igračaka.
Naime, dr. Hrvoje Kniewald, subspecijalist pedijatrijske kardiologije, svakodnevno sa svojim timom spašava živote djece s prirođenim srčanim greškama i drugim bolestima srca. Dr. Kniewald aktivno djeluje u radu udruge Veliko srce malom srcu gdje volontira pomažući djeci i njihovim roditeljima tijekom liječenja.
Zahvaljujući malim i velikim srcima našeg vrtića uspjeli smo sakupiti mnoštvo raznovrsnih igračaka i slikovnica koje će zasigurno uljepšati vrijeme provedeno u bolničkom okruženju djeci na Odjelu pedijatrije" - poručuju iz popovačkog vrtića.