eko odbor vNa jučer održanom sastanku Eko odbora Dječjeg vrtića Popovača istaknuto je kako je voda definirana kao glavna tema svih aktivnosti u tekućoj pedagoškoj godini.

 

 

 


Odgojiteljice koordinatorice provedbe eko programa izvijestile su o do sada realiziranim aktivnostima te upoznale članove Odbora o planiranim zadacima do kraja godine. Među ostalim, u popovačkom su vrtiću kroz brojne aktivnosti obilježili Hrvatski Olimpijskli dan, Europski tjedan mobilnosti, Svjetski dan oceana/mora, dolazak jeseni i Dane kruha. "Uz Dan otvorenih vrata- druženje s bakama i djedovima u skupinama, Dan igračaka, tematske slikovnice te lutkarske predstave obilježen je Dječji tjedan. Prilagođavajući se svakoj starosnoj skupini, polaznici su obilježli i Dan kravate, Tjedan jabuka, Mjesec knjige, a svi su bili uključeni i u izradu materijala i pripreme za Božićni sajam odnosno obilježavanje božićnih i novogodišnjih blagdana"- podsjetile su pedagoginja Marija Ginder te odgojiteljice koordinatorice projekta Marina Ovčariček i Ivana Trbušić.
Pod sloganom „Čista voda za zdravi svijet" tijekom cijele pedagoške godine provodit će se niz aktivnosti uz glavnu temu obrađujući teme poput voda- izvor života, svojstva i važnost vode, voda oko nas- gdje se sve nalazi, kakva voda može biti, voda kao izvor energije, voda i biljke i slično. Kao partner u ovogodišnjem programu stoga je imenovano poduzeće Moslavina d.o.o. Djeca starije skupine posjetit će crpilište vode u Ravniku i Park prirode Lonjsko polje, a suradnji sa Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima SMŽ, prigodno će se obilježiti 2. veljače, Međunarodni dan močvarnih staništa kao i Međunarodni dan rijeka te Svjetski dan voda. Uz niz ostalih aktivnosti, program već tradicionalno obuhvaća i slavljenje fašnika, Dan planete Zemlja- projektni dan vrtića te pripremu prigodne priredbe uz Dan vrtića na Trgu II. Vrtićanci će uz pomoć svojih odgojiteljica nastaviti svakodnevno uređivati Eko- kutak i promjenjivi pano, prikupljati uporabljeni papir, a posebno formirane Eko- patrole pratit će unutarnji i vanjski prostor. Kako je također planirano, sve će odgojne skupine uređivati i svoj mali vrt u dvorištu vrtića.