nagrada-likovni-rad-mPolaznice starije odgojne skupine Dječjeg vrtića Popovača osvojile su drugo mjesto na natjecanju za najbolji dječji likovni rad u sklopu akcije 'Volim Hrvatsku'.
Svečanost dodjele priznanja i nagrada za dječje radove dječjim vrtićima i osnovnim školama u okviru akcije "Volim Hrvatsku" održana je kao dio programa obilježavanja Dana Sisačko- moslavačke županije u Glazbenoj školi "Fran Lhotka" u Sisku.


Akcija „Volim Hrvatsku" je ekološko-edukativni projekt koji pod geslom „Više cvijeća-manje smeća" provode Hrvatska turistička zajednica i sustav županijskih turističkih zajednica. Dječji vrtić Popovača po treći je put sudjelovao na natjecanju za najbolji dječji rad u okviru spomenute akcije. Ovogodišnji likovni radovi slijedili su zadanu temu – „Ljepote moga zavičaja". Likovni rad u pastel tehnici izradile su djevojčice starije odgojne skupine – Iva Kocet, Nika Mihelčić i Lara Šunjo osvojivši drugo mjesto. Dječji vrtić Popovača dobio je priznanje sa srebrnim znakom po drugi put. Djevojčice su svoj zajednički rad izradile pod mentorstvom svojih odgojiteljica Sunčice Jerković i Andreje Zeman.

nagrada-likovni-rad-1

nagrada-likovni-rad-2
Djeca autori likovnog rada dobili su Priznanja za osvojeno drugo mjesto i poklon pakete s raznovrsnim likovnim priborom, a Dječji vrtić Popovača, uz Priznanje, i novčanu nagradu u iznosu od 3000,00 kn kao namjensko sredstvo za kupnju didaktičkih pomagala.nagrada-likovni-rad3

nagrada-likovni-rad4

Predstavnici Dječjeg vrtića Popovača po treći su put nastupili i na Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića Hrvatske za Sisačko-moslavačku županiju. Grad domaćin ovogodišnjeg Olimpijskog festivala bila je Novska. Na natjecanju održanom u Novskoj nastupila su djeca starijih odgojnih skupina Pčelice i Slonići, te mješovite skupine Vjeverice. Djeca su se tradicionalno natjecala u pet disciplina: trčanju na 50m, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, štafeti 4x25m i malom nogometu. Predstavnici popovačkog vrtića u trčanju na 50m bili su Marija Davosir, Enola Dolenčić, Tin Hosu i Dino Planinc. Lopticu su u dalj bacali Marta Parić Ivičić, Lara Loina, Teo Novotny i Filip Zirdum. U skoku u dalj natjecali su se Iva Kocet, Ljubica Klanjčić, Luka Grgurić i Gabrijel Jurišić. Žensku ekipu štafete 4x25m činile su Leona Bunčić, Ana Cvitanović, Klara Marton i Nika Mihelčić, a mušku Borna Božić, Kristijan Jurić, Luka Jajčinović i Luka Merzel. U malom nogometu borile su se Estera Golubić, Nika Rodek, Lara Šunjo, Ana Furjan, Ines Sedak, Dorotea Pokas, Magdalena Loth, Hana Čukelj, Ivana Jerbić i Tea Glavaš, te dječaci Marko Lukšić, Marko Petrović, Petar i Jakov Beronić, Luka Manhard, Fran Šimić, Filip Miletić, Fran Pedić, Marko Tomaić i Rafael Bobeta. Ekipa Dječjeg vrtića Popovača vježbala je za nastup pod vodstvom trenera Marka Pleše, a njih nastup na Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića podržala je gradska Zajednica športskih udruga.djecja-olimpijada-1

djecja-olimpijada-2

djecja-olimpijada-3

djecja-olimpijada-4

djecja-olimpijada-6

djecja-olimpijada-5