snjeguljicaDječji vrtić Popovača poziva svu djecu i njihove roditelje na humanitarnu predstavu „Snjeguljica i sedam patuljaka" u srijedu, 24. travnja 2013. u Dom kulture u Popovači s početkom u 18.00 sati.

U okviru UNICEF-ovog projekta „Škole za Afriku" kojeg provode skupine DV Popovača, odgojiteljice su pripremile predstavu s ciljem pomoći afričkoj djeci na njihovom putu za kvalitetniji život i mogućnost obrazovanja.
'Dječji se vrtić u pedagoškoj godini 2012./2013. uključio u UNICEF-ov humanitarni projekt „Škole za Afriku" u nastojanju da pomognemo djeci Afrike u osiguravanju jednog od njihovih temeljnih prava – pravu na obrazovanje. Najaktivniji sudionici projekta su djeca starijih skupina Pčelica i Slonića te mješovita skupina Vjeverice, koji se kroz raznovrsne aktivnosti susreću s običajima i načinom života svojih vršnjaka s afričkog kontinenta. Također, svakodnevno marljivo sakupljaju i donose u vrtić plastičnu ambalažu. Financijska sredstva od prodaje plastične ambalaže, starog papira i predstojeće predstave bit će uplaćena na račun UNICEF-a'- ističu iz Dječjeg vrtića Popovača.
UNICEF u Hrvatskoj provodi mnoge akcije kako bi sva djeca, već od prvih dana života, dobila priliku odrastati u sigurnom i poticajnom okruženju. Od 2008. godine ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim odgojno-obrazovnim institucijama, prikuplja sredstva za projekt „Škole za Afriku". Njime se djeci iz 11 afričkih zemalja želi osigurati jedno od temeljnih prava- pravo na obrazovanje. U protekloj je godini projekt podržalo više od 80 000 školske i predškolske djece iz cijele Hrvatske.
Naša djeca na zanimljiv i poučan način imaju priliku pomoći organizirajući razne aktivnosti prikupljanja sredstava za pomoć svojim vršnjacima u Etiopiji. Novac koji prikupe upotrijebit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja. Posebna će se briga voditi o djevojčicama koje su češće od dječaka uskraćene za mogućnost obrazovanja.
UNICEF je vodeća svjetska organizacija koja se brine za djecu. Djeluje u više od 190 zemalja i područja kako bi očuvao, zaštitio i poboljšao živote djevojčica i dječaka. S više od 6 desetljeća iskustva u kriznim situacijama na terenu, UNICEF spašava živote djece na područjima pogođenim prirodnim katastrofama i sukobima. Napominjemo da se UNICEF u potpunosti financira donacijama pojedinaca, poduzeća, zaklada, udruga i vlada.