eko-odbor-dv-mNa zadnjoj sjednici Eko- odbora Dječjeg vrtića Popovača predstavljen je Plan aktivnosti za iduću pedagošku godinu.

„Godina koja je pred nama godina je obnove eko statusa našeg vrtića"- izvijestile su djelatnice vrtića te napomenule kako su svi polaznici i zaposlenici uključeni u eko program, a kontrolori koji periodično dolaze iz Zagreba zadovoljni su njihovim radom.
Jedan od osnovnih ciljeva provedbe eko programa u Dječjem vrtiću Popovača i dalje će biti mobilizacija javnosti na ovom području da razmišlja zeleno. Govoreći o već realiziranim aktivnostima tijekom protekla tri mjeseca posebno je istaknuto obilježavanje Europskog tjedna kretanja, Jesenska svečanost te obilježavanje Dana kruha uz koju je provedena i humanitarna akcija za pomoć teško oboljelom dječaku iz Popovače. Odrađeno je, podsjetile su tete, i jesensko uređenje vrta i cvjetnjaka, a jednom tjedno eko patrola vrši redovito praćenje unutarnjeg i vanjskog prostora vrtića. Kroz cijelu godinu u vrtiću prikupljaju uporabljeni papir, a kako predviđa Plan aktivnosti, do travnja će se voditi i sustavna briga o kompostištu. Među brojnim planiranim akcijama za proljeće iduće godine posebno zanimljiva je izrada eko gnojiva od kopriva kao i projektni dan- obilježavanje Dana planeta Zemlje.

eko-odbor-dv--1

eko-odbor-dv--2
„U svibnju predviđamo posjet prirodnom staništu dabra u Strušcu, a u istom mjesecu svečano ćemo obnoviti eko status našeg vrtića"- zaključeno je na sastanku Eko- odbora.