nagrada-tz-vrticu-mDječji vrtić Popovača danas je primio priznanje i nagradu Turističkog ureda Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije za osvojeno treće mjesto na natječaju za najuspješniji likovni rad u okviru akcije "Volim Hrvatsku".

Od 2000. godine Hrvatska Turistička zajednica sa sustavom turističkih zajednica županija provodi ekološko- edukativnu akciju „Volim Hrvatsku" u sklopu koje i interni natječaj za najbolje likovne radove polaznika dječjih vrtića odnosno likovne i literalne radove osnovnoškolaca.
„Kroz ovu aktivnost pokušavamo ojačati svijest najmlađih uzrasta o važnosti očuvanja planeta Zemlje"- kazao je Ivor Stanivuković, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SMŽ.

nagrada-tz-vrticu6

nagrada-tz-vrticu5

nagrada-tz-vrticu7
Ovogodišnji natječaj za najbolje dječje i učeničke radove proveden je na temu „Učimo od prirode". Među najuspješnijim radovima u kategoriji dječjih vrtića s područja Županije izabran je kolaž polaznika popovačkog vrtića, šestogodišnjeg Ivana Đudarića, koji je izborio treće mjesto.
Svečana dodjela priznanja nagrađenim dječjim vrtićima i osnovnim školama održana je danas u Glazbenoj školi "Fran Lhotka" Sisak, a u okviru obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije. Ivan Đudarić ovom prilikom nagrađen je poklon paketom i priznanjem, koje je uručeno i njegovoj mentorici Antoniji Semenjuk. U ime Dječjeg vrtića Popovača, priznanje i novčanu nagradu u iznosu od 4.000 kuna primila je ravnateljica Jasna Nociar. Navedena sredstva namijenjena su za nabavu didaktičkih pomagala u vrtiću. nagrada-tz-vrticu2

nagrada-tz-vrticu3

„Sisačko- moslavačka županija ima razvijen čitav sustav brige o djeci, posebno onoj koja su nadarena. Svake godine onima koji su uspješni na natjecanjima dodjeljujemo skromne nagrade, a prije dvije godine osnovali smo i Zakladu „Iskra" za nadarenu djecu. Lani smo tako dodijelili 24 godišnje nagrade za najbolje među najboljima u SMŽ. I na ovu akciju gledamo kao na jedan od dijelova tog našeg rada s djecom gdje želimo osigurati dobru budućnost SMŽ"- naglasio je zamjenik sisačko- moslavačke županice Andrija Rudić.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja uveličana je i prigodnim kulturnim te zabavnim programom za djecu.nagrada-tz-vrticu1

nagrada-tz-vrticu4