podizanje-zelene-zastave-mU Dječjem vrtiću Popovača danas je svečano podignuta zelena zastava kojom je ova općinska ustanova stekla status međunarodnog Eko- vrtića.

Kroz niz aktivnosti provedenih u posljednjih osam mjeseci, Dječji vrtić Popovača svladao je sedam programskih koraka postavši tako dio nedavno promovirane 11. generacije međunarodnih Eko-škola u Republici Hrvatskoj. Ovaj program vrlo uspješno u RH provodi od 1997. godine Udruga „Lijepa naša", a status međunarodne Eko- škole do sada je steklo 270 hrvatskih odgojno- obrazovnih ustanova. „Ustanove time dobivaju jedan model odgoja i obrazovanja za okoliš koji se danas smatra najuspješnijim i najkvalitetnijim u svijetu"- rekao je na današnjoj svečanosti Josip Gregar, stručni suradnik za odgojno- obrazovne programe Udruge „Lijepa naša".

podizanje-zelene-zastave1

 

Zelenu zastavu Dječjeg vrtića Popovača podignuli su ravnateljica vrtića Jasna Nociar i općinski načelnik Josip Mišković, a skupine vrtićanaca ovim su povodom pripremile vrlo bogat prigodni program.

podizanje-zelene-zastave2

podizanje-zelene-zastave3

podizanje-zelene-zastave4 

Pored djelatnika i polaznika Dječjeg vrtića Popovača, realizaciju programa Eko- škole su u svojstvu "kumova" podržali Općina Popovača, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko- moslavačke županije te Foto- video 'Ivanka'.podizanje-zelene-zastave4

podizanje-zelene-zastave8

podizanje-zelene-zastave5

Općinski načelnik Josip Mišković izrazio je izniman ponos na rad Dječjeg vrtića Popovača uopće, pa tako i na uspjehu kojeg su postigli u okviru provedbe ovog projekta. „Poticanje svijesti o zaštiti okoliša u djece je izuzetno kvalitetna akcija koja ima šire značenje za cijelu lokalnu zajednicu. Za sam Dječji vrtić ova svečanost predstavlja veliko priznanje za njihov rad"- naglasio je načelnik Mišković.podizanje-zelene-zastave7

podizanje-zelene-zastave10
Zadovoljstvo što im je pripala uloga kumova iskazala je i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima SMŽ Dragica Vugić. „Zajedno s popovačkim vrtićom već smo odradili niz akcija vezanih za zaštitu prirode. S djecom i njihovim tetama u tom smo smislu obilježili gotovo sve značajne datume, krenuvši s Međunarodnim danom zaštite močvarnih staništa pa do Dana planeta Zemlje"- istaknula je Dragica Vugić.
„Ponosni smo i sretni na našu zelenu zastavu te na činjenicu da postajemo dio jedne velike obitelji zelenih odgojno- obrazovnih ustanova. Uključivši sve djelatnike u projekt, ispunjavanje sedam programskih koraka za nas je predstavljalo jedan veliki izazov. I dalje ćemo raditi na očuvanju okoliša te naše kulturne baštine i tradicije. Djeca se uistinu vesele ovim aktivnostima pa čak i kod kuće prenose ono što nauče u vrtiću potičući i svoje roditelje na odgovorno ponašanje kada je riječ o ekologiji"- zaključila je ravnateljica Dječjeg vrtića Popovača Jasna Nociar.podizanje-zelene-zastave9

Pored ostalih uzvanika, svečanosti podizanja zelene zastave u Dječjem vrtiću Popovača nazočili su i predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec te viši savjetnik za osnovno i srednje školstvo SMŽ Josip Takač.