primanje-zelene-zastave-mUdruga Lijepa naša promovirala je jučer 11. generaciju međunarodnih Eko-škola u Hrvatskoj među kojima je i Dječji vrtić Popovača.

Kao dio 11. generacije međunarodnih Eko-škola u Republici Hrvatskoj, 12 osnovnih škola, devet dječjih vrtića i jedan Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju po prvi put stekli su status međunarodne eko škole.
Dobivanjem Zelene zastave te certifikata, navedenim ustanovama potvrđeno je stjecanje statusa međunarodnih Eko-škola, odnosno svladavanje metodologije od sedam programskih koraka. Ti koraci obuhvaćaju i osnivanje eko odbora u čije su djelovanje, pored djelatnika i polaznika ustanova, uključeni i predstavnici lokalnih vlasti, civilnih udruga i tvrtki koje podupiru realizaciju programa eko škole u svojstvu "kuma". Kada je riječ o Dječjem vrtiću Popovača, ulogu kumova u projektu preuzeli su Općina Popovača, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko- moslavačke županije te Foto- video 'Ivanka'.

primanje-zelene-zastave1
Svečanosti promocije 11. generacije međunarodnih Eko-škola u Hrvatskoj koja je jučer održana na Zagrebačkom velesajmu, nazočili su općinski načelnik Josip Mišković, ravnateljica vrtića Jasna Nociar te Marina Ovčariček i Antonija Semenjuk- odgojiteljice koordinatorice projekta. I ovom prilikom načelnik je izrazio veliku zahvalu djelatnicima Dječjeg vrtića Popovača na trudu i naporima koje su uložile u provedbi programa.primanje-zelene-zastave2

primanje-zelene-zastave3
Predsjednik udruge Lijepa naša Ante Kutle je u svom obraćanju istaknuo da se ovo priznanje smatra najvećim priznanjem što ga na međunarodnoj razini može steći neka škola za svoj ekološki angažman. Kako je napomenuo, kada je riječ o vrijednosti ovog međunarodnog programa, naglasak je stavljen upravo na odgoj od same vrtićke dobi.
Promociji je nazočila i ravnateljica Uprave za atmosferu i gospodarenje otpadom u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Jasenka Nećak.

primanje-zelene-zastave4
Svečanost podizanja zelene zastave u Dječjem vrtiću Popovača planira se 23. svibnja.