prijem-delegacije-vrticanaca-mU okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje, Dječji vrtić Popovača uputio je Uredu općinskog načelnika prijedlog za izgradnju reciklažnog dvorišta. U pratnji svoje tete, prijedlog je dostavilo izaslanstvo malih vrtićanaca.

„Reciklažno dvorište je građevina namijenjena razvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Građani sami dovoze otpad do spremnika te ga raspoređuju vodeći brigu o tome da se vrste otpada ne miješaju i da iza sebe ostave uredan plato. Reciklažno dvorište namijenjeno je isključivo za građane i ne prima otpad iz industrijskih i zanatskih radionica. Njegova namjena jest prikupljanje, a ne prerada otpada. U reciklažno dvorište moguće je odložiti papir, plastiku, karton, metalnu ambalažu, stiropor, stare baterije, stakleni ambalažni otpad, ravno staklo, PET- boce, PE foliju, limenke, otpadne gume, metalni glomazni otpad, elektronički otpad, akumulatore, zeleni otpad, tekstil i višeslojnu tetrapak ambalažu"- obrazloženo je u prijedlogu.
„Od velike je važnosti osvijetliti poglede djece predškolske dobi spram brige o njihovom okolišu. Kako bi svijest naše djece o zaštiti okoliša rasla, kao Eko vrtić nastojimo ukazati na potrebu za izgradnjom reciklažnog dvorišta, čime bi naša Popovača dobila još ljepši izgled"- istaknula je Jasna Nociar, ravnateljica Dječjeg vrtića koji je i u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje organizirao niz aktivnosti kako bi djeci, na njima što razumljiviji način, ukazali na važnost zaštite okoliša odnosno ulogu ljudi u tome. Pored izrade navedenog prijedloga te bogatog programa održanog na središnjem trgu u Popovači 22. travnja u suradnji sa županijskom Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, vrtić je organizirao i gostovanje vrlo zanimljive interaktivne predstave „Eko jeka" Udruge „Šareni svijet".

eko-jeka1

eko-jeka2

eko-jeka3