svečana mU Domu kulture Popovača održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage uoči koje je prigodnim programom obilježen završetak radova na najznačajnijem projektu u posljednjih godinu dana - 'Dogradnja Dječjeg vrtića'.


Također, u čast poginulim hrvatskim braniteljima položen je vijenac i zapaljene su svijeće kod spomen obilježja na Trgu II.
Okupljenima je riječ dobrodošlice na početku sjednice uputio predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, a gradonačelnik Josip Mišković u ovoj se svečanoj prilici osvrnuo na aktivnosti u proteklom jednogodišnjem razdoblju kao i na aktualne projekte u provedbi te na najznačajnije planirane investicije u budućnosti .
Najsvečaniji dio sjednice obilježen je dodjelom priznanja i nagrada kojima je Grad Popovača i ove godine iskazao zahvalnost građanima, udrugama, ustanovama i gospodarskim subjektima koji su se u proteklom razdoblju istaknuli svojim osobitim uspjesima i iznimnim postignućima posebno značajnima za ovo područje.
Ovogodišnje priznanje Grada Popovače dodijelilo se OPG-u Mraković, za iznimna postignuća u području poljoprivredne proizvodnje i snažan doprinos razvoju gospodarske djelatnosti na području Grada Popovače. Priznanje je uručeno i Mariji Potočki i to za nesebičan dugogodišnji aktivan angažman u području kulturne djelatnosti te iznimna postignuća u promicanju i razvoju dramskog odgojnog rada s djecom osnovnoškolskog uzrasta.
Godišnja nagrada Grada Popovače dodijeljena je Adeli Matušin, za trajan doprinos i ostvarene izuzetne vrijednosti i postignuća u razvoju djelatnosti zdravstva na području Grada Popovače. Također, godišnja nagrada Grada Popovače za 2020. Godinu dodijelila se i Nogometnom klubu Sloga Potok za 70 godina aktivnog djelovanja na području sporta te promociji njegovih pozitivnih vrijednosti na ovom području.
Ovogodišnja nagrada za životno djelo Grada Popovače dodijeljena je Gabrijelu Kovačiću, za dugogodišnji aktivni angažman u različitim segmentima društvenog života lokalne zajednice te izniman doprinos razvoju političke i sportske djelatnosti kao i promociji tradicije vinogradarstva i vinarstva Grada Popovače.
Čestitke u povodu Dana Grada Popovače i blagdana sv. Alojzija Gonzage, na svečanoj su sjednici Gradskog vijeća među ostalim uzvanicima izrazili župan sisačko-moslavački Ivo Žinić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević te načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić i pomoćnik načelnika Općine Prozor Rama Josip Jurčić.
Program svečane sjednice Gradskog vijeća glazbeno su oplemenili članovi Tamburaškog orkestra Ratimir Joža Prosoli.
Također, povodom Dana Grada Popovače i popovačka župa je proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Alojzija Gonzage. Centralna proslava održala se uz svečano misno slavlje koje je predvodio preč. Josip Samaržija, petrinjski župnik nakon kojeg je Župa za sve posjetitelje pripremila domjenak, a dan uoči otvorena je izložba fotografija Daria Kesera i Domagoja Vincekovića.